banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Urfa Turizmi Baltalandı!


Geçen yıl yaklaşık 806 bin yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da bu yıl hedef 1 milyondan fazla turist çekmekti. Suruç saldırı ve sonrasında yaşanan terör olaylarından sonra turizmde rekor düşüş meydana geldi.

TURİZM ACENTELERİ SİNEK AVLIYOR

Son günlerde Türkiye’de yaşanan terör olaylarının ardından turizm acenteleri, konuk evleri ve oteller deyim yerindeyse sinek avlıyor. Geceleme istatistikleri baz alındığına 2014 yılında yaklaşık 806 bin turisti ağırlayan Şanlıurfa’da hedef bu yıl 1 milyondan fazla turisti ağırlamaktı. Turizm alanında Türkiye’nin en önemli illeri arasında yer alan kentte turist sayısında rekor düşüş yaşandı. Her yıl özellikle tarihi alanlarıyla turist çeken Şanlıurfa’da, başta Balıklıgöl olmak üzere diğer tarihi ve turistlik alanlarında boş kaldığı dikkatlerden kaçmıyor.

 

Haber: Paşa BENZER/Urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.