banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

Urfa toplu taşıması havuza girdi

Şanlıurfanın toplu taşıma tartışmaları havuzla sonuçlandı. Şehir içi taşımacılık hatlarını Balıklıgöl bölgesine bırakmayan ulaşım komisyonu kararı tartışmalara sebep olmuş ve minibüsçüler iş bırakma eylemi yapmışlardı. Şimdi ise Şanlıurfa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre toplu taşıma işi Havuz sistemine alındı. İşte o açıklama

Şanlıurfa’da Kent İçi Toplu Taşımada “Farklı Hat Bedellerinin Fiyat Tespitini Yapmak, Toplu Taşımada Havuz Sistemine Geçişi Sağlamak” amacıyla oluşturulan Ulaşım Komisyonu, toplu taşımada yaşanan gerginlikleri sona erdirecek “Ortak Havuz Çalışma Şartları Uzlaşı Protokolü”ne imza attılar.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın başkanlığında Belediye Encümen Salonu’nda toplanarak hazırlanan ortak uzlaşı protokolüne imza atan Ulaşım Komisyonu Üyeleri, Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nce 24 Temmuz 2010 tarihinde yürürlüğe konulan Ulaşım Mastır Planı doğrultusunda daha modern ve rahat bir toplu taşımacılık yapacakları sözünü verdiler.

Ulaşım Komisyonunun çalışmalarını yürütmesinde emeği geçen başta Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’a, Komisyon Başkanı Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan’a, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve şahsında tüm emniyet teşkilatına, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ve M.Emin İzol’a, komisyonda yer alarak uzlaşı sağlanmasında öncülük eden 6 kooperatif başkanına, tüm STK temsilcilerine ve basın kuruluşlarına sonsuz teşekkürlerini sunan Belediye Başkanı Fakıbaba, sorunun ortak uzlaşı yoluyla çözülmesinden duyduğu memnuniyeti diye getirdi.

Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın konuşmasının ardından Ulaşım Komisyonu adına ortak uzlaşı protokolünde yer alan maddeleri teker teker okuyan Şanlıurfa Baro Başkanı Av. Yahya Demirkol, Şanlıurfa’da gerek toplu taşımada gerekse de diğer alanlarda yaşanan sorunların çözümü konusunda STK’ların fikirlerine büyük önem veren Şanlıurfa Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Fakıbaba teşekkür ettiklerini belirterek, bunun diğer kamu kurum ve kuruluşlarına örnek teşkil etmesini istedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Ulaşım Komisyonu Üyelerinin teker teker imzaladığı “Ortak Havuz Çalışma Şartları Uzlaşı Protokolü” 12 ayrı maddeyi içeriyor.

ORTAK HAVUZ ÇALIŞMA ŞARTLARI UZLAŞI PROTOKOLÜ

21.09.2010 tarihinde Komisyon Başkanı Vali Yardımcısı Şaban ERDOĞAN başkanlığında Sanayi ve Ticaret Odasın’da Komisyon üyeleri toplanıp, Şanlıurfa Belediyesi tarafından hazırlanan Ulaşım Mastır Planı üzerinde yapılan çalışma sonucu alınan kararlar aşağıya çıkarılmıştır.

1-Belediye tarafından hat sahiplerinden alınan 200 bilet karşılığı olan 200 TL aidatın alınması ( Konu Belediye Meclisine 6 ay süre ile alınmaması hususunda yazılı olarak teklif edilecek, uygun görülmesi halinde 6 ay süre ile aidat alınmayacaktır. Ancak red edilmesi durumunda aynen aidat devam edecektir.

2- Promosyon ve reklâm gelirleri hat sahiplerine verilecektir. (Vergi gibi kesintiler yapıldıktan sonra)

3- Havuz sistemi ile ilgili banka seçimi Belediye ve Kooperatifler içersinden seçilen komisyon tarafından belirlenecektir.

4- Havuz sistemi uygulamasında alınacak kartların kârları havuza bırakılacaktır.

5-Havuz sistemi bozulması durumunda hat sahiplerinin hakları aynen kalacaktır.

6- Havuz sistemi kurulup faaliyete geçtikten sonra 2+3 olarak sistem uygulanacaktır. Başlangıç olarak 2 yıl çalışılacaktır. (2. yılın sonunda komisyon toplanıp, çalışmayı gözden geçirip , +3 yılın kararını verecektir.)

7- Havuz sistemi devreye girdiğinde muavinler ve kâhyalar Belediye tarafından şartlar elverdikçe iş istihdamı yöntemine gidilecektir.

8- Kart dolum noktaları Belediye tarafından belirlenecek çalışmalarda kooperatiflerden öneri alınacaktır.

9- Havuzdan ortak gider olarak Elektronik sistem kurulumu karşılığı yüzde 4 ( % 4 ), işletim gideri yüzde 1 ( % 1 ) Bayii karı olarak yüzde 1 ( % 1 ) ( Bayilerle pazarlık sonucu bu oran değişebilir. ( Toplam Havuz gideri yüzde 6 ( % 6 ) dır.

10- Komisyon tarafından 15.09.2010 tarihinde belirlenip imza altına alınan değerlendirme puanlarına göre kar payı alacaklardır.

11- Havuz Sisteminde Kooperatiflerin hukuksal kimlikleri şuan ki yapılarıyla devam edecektir

12-Belediye’ye ait araçların çalışması durumunda havuzdan 70 puan üzerinden pay alacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.