banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Urfa SGK Müdürlüğü açıkladı, BAĞ KUR'lulara müjdeli haber

Kendi nam ve hesabına çalışan Bağ-Kur sigortalılarının için T.C. Ziraat Bankası ile SGK arasında kredi kullanım anlaşması yapıldı.
SGK ya birikmiş prim, askerlik veya doğum borçlanması yapmak suretiyle emekliliği hak eden ancak borçlarını ödecek maddi imkanı bulunmayan kişiler için 13/02/218 tarihinde uygun koşullarda kredi kullandırılması için SGK ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. arasında İşbirliği Protokolü imzalandı.
Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü yapmış olduğu açıklamada “Banka ile yapılan protokol ile 4(b) kapsamında olup, sigorta prim borcundan dolayı emekli olamayan kendi nam ve hesabına çalışan esnaf, sanatkâr ve çiftçilere herhangi bir teminat göstermeden kredi kullanmak suretiyle emekli olma imkânı getirilmiştir.
Bu imkândan yararlanmak isteyen sigortalılarımız başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine yapacaklar, Kurumdan alacakları sigorta prim borcunu peşin ödemesi halinde emekli olabileceklerine ilişkin yazı ile birlikte T.C. Ziraat Bankası şubelerine müracaat edeceklerdir.
Kredi kullanarak sigorta prim borcunu ödeyen sigortalılarımıza emekli aylıkları bağlanacak olup, sigortalımızın bankadan kullanmış olduğu kredi borcu emekli aylığından taksitler halinde tahsil edilecektir.Sigortalılar, 01 Mart 2018 tarihinden 31 Mayıs 2018 tarihine kadar bankadan aylık 1,28 faiz oranı ile 48 ay vade ile kredi kullanabileceklerdir. Başvuruda bulunan sigortalılarımızın kıreterlerine ilişkin geçmiş sorgulanması da yapılmayacaktır. Tüm emekliliği bekleyen vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.