banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Urfa oda başkanlarından Erdoğana rapor

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin`in talebi üzerine bir araya gelen sivil toplum kuruluşları şehrin sorunları ile ilgili bir rapor hazırladı.

Şanlıurfa`da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde bir araya gelerek ilin güncel sorunlarını tartıştı. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Sivil Toplum Örgütleri ile Oda Başkanları bir araya gelerek Şanlıurfa'nın sorunlarının hazırlanan bir rapor şeklinde Başbakana sunulacağı kaydedildi.  ŞUTSO Başkanı Ertekin'in, ilin sorunları ile ilgili yaptığı sunum ile başlayan toplantıda, kentin nüfus ve sosyo ekonomik temel göstergeleri, eğitim, sağlık, kültür ve turizm, gençlik ve spor, sosyal hizmetler, tarım, sanayi, sınır ticareti, yol ve içme suyu sorunları görüşüldü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Şanlıurfa Ticaret Odası tarafından hazırlanan raporda şu görüşlere yer verildi; "Abide Meydanına Köprülü Kavşak yapılması, Halepli Bahçe Çevresindeki gecekonduların TOKİ yardımıyla kentsel dönüşümün uygulanarak rahabilete edilmesi, Kuzeybatı Çevre Yolu (Karaköprü- Evren Sanayi Çevre Yolu)nun yapılması, Gaziantep OSB'de elektirik enerjisi fiyatları Şanlıurfa OSB fiyatlarından yüzde 10 daha düşüktür. Bizim fiyatlarında düşürülmesi, Tarımda cazibeli sulamayla, elektrikle sulayanlar arasında büyük maliyet farkı var, bu farkın azaltılması, İlimizde teşvik edilen yatırım konuları arasına plastik ve kauçuk ürünleri (İç ve dış lastik hariç) üretimin eklenmesi istiyoruz"

 

Hazırlanan yazılı raporda Başbakan'a Amerika'daki enerji fiyatlarını da hatırlatan ŞUTSO Başkanı Ertekin şu görüşlerini aktardı:"Sanayileşmemizin dolayısıyla işsizliğin azaltılmasının en önemli nedenlerinden biri de elektrik fiyatlarının rekabet ettiğimiz ülkelerden fazla olmasıdır. Amerika'daki son kullanıcı fiyatlarında da bölgeler arası büyük farklılıklar vardır. Bizim gibi bölgelerde 6 centtir. Tarımsal sulamalarda bizdeki KDV dahil fiyat 14,22 centtir. Örneğin hidroelektrik santrallerde yapım maliyeti dahil 3 cente mal edilirken devlet bunu 10 centten almakta dolayısıyla maliyet şişmektedir. Bölgenin ve ülkenin önünü açmak için bu sorunun çözülmesi gerekmektedir. Şimdiye kadarki girişimlerimiz maalesef sonuçsuz kalmıştır. Son çare zatıalinizdir. Saygılarımla arz ederim"

 

Başbakan Erdoğan'a hazırlanan şehrin sorunları raporunun altına ise ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin'in yanı sıra Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya,Şanlıurfa kent Konseyi Başkanı Nihat Taş,Evren Sanayi Sitesi Başkanı Mustafa Aslan, Esnaf Odaları Başkanı Ahmet Akbıyık imzalarını attılar.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.