banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Paylaşan Eller Şanlıurfa Kültür ve Turizm Yolu

Urfa İstanbullu İşadamları Cazbetti
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde, bir konuk evinde işadamları ile bir araya gelen Vali Celalettin Güvenç, işadamlarına Şanlıurfa’nın potansiyellerini anlatarak, yatırıma davet etti.

Vali Güvenç, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberinde 70 İstanbullu işadamı ile birlikte Şanlıurfa’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu ziyaretiniz çok önemli. Karşılıklı işbirliği, yeni yatırımlar bu ortamlarda doğar diye düşünüyor, ümit ediyoruz.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın Erzurum’da yapılan Üniversiteler arası kış oyunlarının yapılmasında kendilerine çok büyük katkılar sağladığını anlatan Vali Güvenç, “Erzurum’da karı kışı felaket olarak bilirdi ülkemiz ama kış sporlarının geliştirilmesiyle kar beyaz altına dönüştü. Bunu da Murat Bey ve değerli arkadaşlarının desteğiyle gerçekleştirdik” dedi.

Konuşmasının ardından Şanlıurfa ile ilgili bir sunum yapan Vali Güvenç, işadamlarına Şanlıurfa’nın potansiyellerini anlatarak, alt yapısı hazır bir şehrin yeni yatırımcısını beklediğine dikkat çekti.

İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Yalçıntaş ise, kendisinin de babaannesi tarafından Birecikli olduğunu, Şanlıurfalı biri olarak kendilerinin arasında olduğunu söyledi. Erzurum Üniversiteler arası kış oyunlarına da değinen Murat Yalçıntaş, “Erzurum’a 2011 olimpiyatları sayesinde yaklaşık 800 milyon dolarlık bir yatırım yapıldı. Erzurum’un çehresi değişti. Kaderi değişti ve bunun mimarı, fikir babası, sıfırdan düşünen, başlatan, gerçekleştiren Sayın Valimdir. İnşallah sayın valim kış için onu Erzurum’da yaptı, inşallah yaz olimpiyatları içinde sayın belediye başkanımızla beraber Şanlıurfa’da yaparlar” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba da Şanlıurfa’nın yatırım yönünden çok önemli bir yerde olduğunu ve yapılacak çalışmalarda işadamlarının yanlarında olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin ile Ticaret Borsası Mehmet Kaya’ya birer plaket verirken, Yalçıntaş’a da bakırdan yapılan hediyelikler verildi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.