banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Urfa, Final Maçından 4 Milyon Gelir Bekliyor

 Futbol federasyonuna ve başbakana karşılaşmanın Şanlıurfa'da oynatılmasından dolayı kenti teşekkür afişleriyle donattı. Her iki takımın kulüp başkanlarına 2010 final kupasının anısına plaketler hazırlatan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, maç hayacının Şanlıurfa'yı sardığını açıkladı.

Karşılaşmanın Şanlıurfa'ya 4 milyon lira gelir getireceğinin altını çizen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Osman Baysal, Fenerbahçe Trabzonspor Kupa finalinin Şanlıurfa'da oynanacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ŞUTSO Başkan Yardımcısı Osman Baysal, sosyal ilişkilerin yanında finalin şehre büyük bir ekonomik girdi de sağlayacağını belirterek  "20 bin kişi şehirde 200 TL'lik alışveriş yapsa bu 4 milyon liraya tekabül ediyor. Bu miktar Urfa için büyük bir rakam. Bu final hem şehrin tanınmasında büyük bir etki sağlayacak hem aramızdaki bağları güçlendirecek hem de esnafın yüzünü güldürecektir." dedi.

Finalin demokratik açılıma büyük bir katkı sağlayacağına da dikkat çeken Baysal, şehirdeki otel ve konaklama merkezlerinin tamamen dolduğunu belirtti.

Esnafa "5 Mayıs günü dükkânlarınızı erken açın, geç kapatın" çağrısında bulunan Baysal, misafirlere pahalı ürün satmamaları konusunda da esnafa uyarılarda bulundu.

ŞUTSO ESNAFI UYARDI VATANDAŞLARA SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI

Urfalılara futbolseverlere yardımcı olmaları konusunda da uyarılarda bulunmayı  ihmal etmeyen ŞUTSO Başkan Yardımcısı Baysal, final maçının kente büyük katkısı olacağını belirterek şöyle konuştu; "Şanlıurfa GAP Arena'da Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yapılacak Ziraat Türkiye Kupası final maçı dolayısıyla binlerce futbolseverin en iyi şekilde ağırlanmasının, tüm Şanlıurfalılara düşen en önemli görevdir. Alınacak tüm tedbirlere rağmen amacı kışkırtma olan kişi ve gruplara dikkat edelim ve sağ duyulu olalım. Kışkırtmalara halkımızın itibar etmemesini istiyoruz. Final maçının sağduyulu bir şekilde sporun kardeşliğine yakışır olması gerekiyor. Şanlıurfa'ya yakışır bir kupa finali için esnafımıza ve halkımıza büyük görevler düşüyor. Binlerce futbolseverin ve takımların taraftarlarının Şanlıurfa'ya geleceği kupa finalinde, gıda işiyle meşgul olan işyerlerimizin özellikle hijyen şartlarına ve tüm düzen ile tertibata özel ihtimam göstermeli. 5 Mayısta ilimize gecelecek misafirlerimizin her türlü ihtiyaçlarını giderebilmeleri için lokanta ve diğer gıda ürünü satan işyerlerinin sabaha kadar hizmet vermesini istiyoruz. Müşterilerini memnun edecek esnaflarımız bunun geri dönüşümünü mutlaka alacağına inancımız tamdır.  Tüm esnafımızın oluşacak yoğun talep nedeniyle fiyat artırımına gitmeleri esnaf adabıyla bağdaşmayan ve ilimizin misafirperverliğine yakışmayan bir durum olacaktır. Şehrimizin temizliği ve ilimize gelen misafirlere karşı iyi davranışlar bizlere yakışır en iyi hal olacaktır

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.