banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Şanlıurfa Valiliği urfahaber Urfa

Urfa elektrik borçları yeniden yapılandırılıyor

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş Şanlıurfa İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 6111 sayılı Kanuna istinaden hazırlanan TEDAŞ ve hissedarları olduğu Elektrik Dağıtım Şirketlerinin elektrik tüketiminden kaynaklanan alacaklara yeniden yapılandırma imkânı getirilmiştir.

 

Bu yapılandırmaya göre: 31.12.2010 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde, ödenmemiş olan elektrik tüketiminden kaynaklanan borçlar ile kaçak ve usulsüz elektrik kullanımından kaynaklanan elektrik borçlarını kapsamaktadır.

 

Kanun kapsamında; tarımsal sulama abonelerinin başvurmaları halinde son ödeme tarihi 31.12.2010’a kadar olan birikmiş elektrik borçlarındaki gecikme faizinin tamamı kaldırılacak sadece asıl alacak (anapara) tahsil edilecektir. Ödenecek ana borç peşinen ödeneceği gibi taksitler halinde de ödenebilecektir. Borcunu peşinen ödemek isteyen bazı abonelerimiz yasal süresi içerisinde başvurmaları halinde, borçlarının tamamını ödemeleri halinde bu ödeme peşin ödeme sayılacak ve bu şekil alacaklara artış oranı uygulanmayacaktır. Taksitli ödemelerde ise yine ana borç esas alınarak yılda bir taksit ödeme kaydıyla azami beş (5) eşit taksit halinde beş yıla yayılan bir ödeme planı dâhilindeki taksitlendirme yapılacaktır. Ayrıca icra takibinde bulunan alacaklarımız için borçlu abonenin başvurması halinde uygulamadan yararlanabilecektir.

 

Söz konusu kanunla abonelerimiz başvurmaları halinde son ödeme tarihi 31.12.2010’a kadar olan birikmiş elektrik borçlarındaki gecikme faizinin tamamı kaldırılacak geri kalan asıl alacak (anapara ) üzerinden cüz-i miktardaki aylık TEFE/ÜFE değişim oranları ilave edilecektir. Ödenecek ana borç peşinen peşinen ödeneceği gibi taksitler halinde de ödenebilecektir. Borcunu peşin ödemek isteyen abonelerimiz yasal süre ve içerisinde başvurmaları durumunda, borçlarının tamamını ödemeleri halinde bu ödeme peşin ödeme sayılacak ve bu şekil alacaklara artış oranı uygulanmayacaktır. Taksitli ödemelerde ise asıl alacağa TEFE/ÜFE değişken oranları eklenip 2’şer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksit halinde taksitlendirme yapılacaktır. Ayrıca icra takibine bulunan alacaklarımız için borçlu abonenin başvurması halinde uygulamadan yararlanabilecektir.

 

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve bunlara bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine haiz kuruluşlar. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Türkiye Futbol Federasyonu ve Özerk Spor Federasyonlarına tescil edilmiş olan ve Türkiye de sportif alanda faaliyette bulunan spor kulüpleri için biriken elektrik borçlarının ödenmesi konusunda kolaylık sağlayarak birikmiş borçlardaki gecikme faizinin tamamı kaldırılmış olup bunun yerine cüz-i miktardaki aylık değişken TEFE/ÜFE oranları getirilmiştir. Kurumsal abonelerimizin başvurmaları halinde bu yöntemle belirlenecek olan elektrik borçlarını yasal süre içerisinde başvurmaları ve defaten ödemeleri halinde bu ödeme peşin ödeme sayılacak ve bu şekil alacaklara artış oranları uygulanmayacaktır. Taksitli ödemelerde ise asıl alacağa TEFE/ÜFE değişken oranı ilave edildikten sonra İl Özel İdareleri, Belediyeler ve bunlara bağlı müstakil bütçeli ve kamu tüzel kişiliğine haiz kuruluşlar için 2 (iki) ayda bir olmak üzere 36(otuz altı), Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonlarına tescil edilmiş olan ve Özerk Spor Federasyonlarına tescil edilmiş olan ve Türkiye de sportif alanda faaliyette bulunan spor kulüpleri için 2  (iki) ayda bir olmak üzere azami 42 (kırk iki) eşit taksit halinde taksitlendirme yapılacaktır. Uygulamadan yararlanmak isteyen abonelerimizden Tarımsal Sulama aboneleri 2011 Haziran ayı sonuna kadar diğer aboneler ise 2011 Nisan ayının sonuna kadar İl ve İlçe teşkilatlarımıza T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdan sureti ile birlikte dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.