banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Umem Projesi tanıtıldı

Beceri’10 Umem Projesi Tanıtımı ŞUTSO meclis toplantısında yapıldı

Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM) Şanlıurfa yürütme kurulu projenin tanıtımını ŞUTSO Meclis toplantısında yaptı.

Türkiye'de işsizliğin azaltılması ve istihdamı arttırmak için hazırlanan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi (UMEM) projesi tanıtımını, ŞUTSO toplantı salonunda gerçekleşen meclis toplantısında yaptı. Toplantıya yönetim kurulu üyesi İbrahim İletmiş, ŞUTSO Genel sekreter yrd. İbrahim Halil Polat, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Alay, Şanlıurfa İŞ-KUR Müd. Yrd Mahmut Kaya, Şanlıurfa EML Müdürü, Mehmet Demirok, da katıldı.

Toplantı öcesi bir açıklama yapan yürütme kurulu Başkanı İbrahim Halil Polat, projenin MEB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversitesi iş birliğiyle hazırlandığını söyleyerek Beceri’10 Umem Projesi kapsamında katılımcılara mesleki ve teknik eğitim konusunda bilgi verileceğini ifade etti. Polat açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Şanlıurfa özellikle üretim alanında çok hızlı gelişen bir kentimiz. Üretimin ve sanayinin gelişmesi nitelikli insan gücü ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Bu nitelikli insan gücünü karşılamak, işsizliği azaltmak ve istihdamı artırmaya yönelik birçok çalışma var. UMEM projesi de bu çalışmalardan birisidir. Bu projenin Şanlıurfa’da başarıyla uygulanacağına inanıyoruz" dedi.

 Milli Eğitim Müdürlüğü, İŞ-KUR İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile Şanlıurfa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi koordinasyonunda 5 yıl boyunca 'Meslek Edindirme Kursları' açılacak ve işsizlere iş imkânı sağlanacak. Yüzde 90 iş garantisi veren bu proje ve çalışmalar Şanlıurfalı gençlere umut ışığı olacaktır. Proje kapsamında Şanlıurfa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde açılacak bu kurslarda; okul ile işletmedeki eğitim ve staj süresi en fazla 6 ay olacak, kurs ve staj boyunca fiilen çalıştığı her gün için 15 TL yevmiye verilecek, kursiyerler iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigortalanacak, kurs ve staj süresince işletmeler ücret ödemeyecek, istihdam sırasında işletmelerin ödemesi gereken sigorta payını devlet ödeyecek. Bu kapsamda istihdam edilecekler İŞ-KUR İl Müdürlüğü’ne kayıtlı işsizlerden seçilecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.