banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Uğurlu'da sanayinin kurulmasına izin verildi

Cemal Aktaşoğlu başkanlığında eski sanayi esnafının kurduğu Merkez Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Uğurlu beldesinde yaptırmış olduğu dükkanların tapularını hak sahiplerine vermeye başladı.


Cumhuriyet Caddesi Tedaş İş Merkezindeki Kooperatif binasında yapılan tapu dağıtım töreninde konuşan Kooperatif Başkanı Cemal Aktaşoğlu; sanayi  esnafı olarak bizlere dayatılan haksızlıklar sonucunda yeni bir yer arayışına girmek durumunda kaldıklarını, çeşitli arayışlardan sonra Uğurlu'da şimdiki sanayi sitemizin yerini bulduk.


2008 yılında kooperatifimizi kurduktan sonra 2009 yılında temelimizi attık. Amacımız; geçmiş yıllarda belediye tarafından mağdur edilen esnafımıza yeni bir yapmaktı. Evren Sanayi Sitesinde dükkan mülklerinin ve kiralarının fahiş olması sebebi ile esnaf olarak arayış içine girdik.

Bize kimsenin sahip çıkmaması üzerine esnaf arkadaşlarımız ile bir araya gelerek iştişare ettik. İştişare sonucu şimdiki yerimizi bularak temelimizi attık. Allah'a şükürler olsun ki tamamen hizmete hazır hale gelmiş sitemizin artık tapularını dağıtıyoruz.

Uğurlu beldesinde, Akçakale yolu üzerinde yapılan 202 dükkanın yer aldığı sitenin yapılan şikayetler sonucunda yaklaşık 11 ay geciktiğini, bunun da yaklaşık eski para ile 1 trilyon zarara yol açtığını belirten Cemal Aktaşoğlu: bütün engellemelere rağmen verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluğunu yaşıyoruz dedi. 
Aktaşoğlu: Gönül isterdi ki bugün burada Valimiz, Ticaret Odası Başkanımız, Esnaf Odası başkanımız olsun. A ve B Tipi olarak iki farklı dükkan tipi yaptıklarını belirten Cemal Aktaşoğlu; sitemizde altyapımız tamam olup her dükkanımızın önünde 150 metre de alan vardır dedi. Sitede camiinin olduğunu, ileride Çıraklık Eğitim Merkezi ve misafirhane yapmak istediklerini belirten Aktaşoğlu, bütün bu çalışmaların inanmış insanların ürünü olduğunu belirtti. Aktaşoğlu "Bizler esnaf olarak sahipsiz kaldık. Eski yerlerimizden haksız bir şekilde atılmak istenirken bize sahip çıkan olmadı. Maalesef bu süreçte iflas eden, bunalıma giren, mesleğini terk eden arkadaşlarımız oldu. Ama biz yılmadık ve başardık. Allah'a şükürler olsun ki bu sitede  200'ün üstünde esnaf çalışacak ve evine ekmek götürecek. Cemal Aktaşoğlu, Sitenin Esnafa ve Şanlıurfa'ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum dedi.

Borcunu kapatıp, tapusunu alan esnaflar ise gazetemize yaptıkları açıklamada; "Bugünleri gördüğümüz için Allah'a şükrediyoruz. Geçmişte bize Evren Sanayi'ne gidin diyenlerin orada 5-10 dükkan sahipleri olduklarını gördük. Esnafa acımadan fahiş fiyatla dükkan satmak veya kiralamak istediler. Bizler de bunu kabul etmeyince, biz sanayi esnafını kamuoyunda yanlış tanıtmaya çalıştılar. Ama doğru duvar yıkılmaz inşallah bizler de omuz omuza vererek kendi sitemizi çok uygun fiyata mal ederek dükkan sahibi olduk. Buna önayak olanlara, emek ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz" dediler.

İshak Polat / Gapgündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.