banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Ucuz pirinç için kuyruk oluştu

Ülke genelinde gıda ürünlerindeki artış, dar gelirlileri satışın daha ucuz olduğu yerlere yöneltiyor.


 

Piyasada kilosu 5 TL’den alıcı bulan pirinç, Batman TMO’da 2,5 TL’den satılıyor.  Toprak Mahsulleri Ofisinin pirinci ucuz fiyattan vermeye başlaması, dar gelirli vatandaşların TMO Ajans Amirliği depolarının önünde sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturmasına sebep oldu.


 

TMO yetkilileri, 1 günde 13 ton pirinç satışının yapıldığını belirtirken, “Piyasaya göre daha ucuz olan pirinç, adeta yok satıyor. Kurban Bayramı öncesinde pirinç talepleri ikiye katlandı.” dedi.


 

Pirincin satıldığı TMO depolarına akın eden dar gelirlilerin oluşturduğu izdihamı güvenlik güçlerinin de bir şey yapmaması vatandaşı zor durumda bıraktı.
Buradaki fiyatların piyasanın sattığı fiyattan yarı yarıya olmasının iyi bir şey olduğunu söyleyen vatandaşlar ise, yetkililere teşekkür etti.


 

Sabahın erken saatlerinde gelip, uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların ise, evine ucuz pirinç götürmenin sevincini yaşadığı görüldü.   (Veysi Rüzgar-İLKHA)






Anahtar Kelimeler:
BatmanTMOBatman TMOPirinç
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.