banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan

Türkiye’nin ilk porselen fabrikası Şanlıurfa’da açıldı
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin hizmete giren fabrikaya bir ziyaret gerçekleştirerek üretilen ürünleri yerinde inceledi. Meks Group bünyesinde, Şanlıurfa 2. Organize Bölgesi’nde açılan fabrikada 180 kişi istihdam ediliyor.

Açıldığı günden bu yana yoğun talep gören ve ilimizde yatırım yapmak üzere gelen büyük firmalarla dikkat çeken Şanlıurfa 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye’nin ilk porselen fabrikası hizmete girdi. Meks Group bünyesinde açılan porselen fabrikası, modern donanım ve uzman ekiple Çin’le rekabet etmeye hazırlanıyor. Piyasaya hâkim bir ekiple yola çıkan Meks Group,  Çin ürünlerinin piyasada oluşturduğu olumsuz etkileri yok etmenin hesaplarını yapıyor. 300 kişi kapasiteli fabrikada şuan 180 kişi çalışıyor. İstihdamı arttırmak üzere çeşitli çalışmaların yapıldığını ifade eden şirket yetkilisi Hacı Mehmet Kurt, en kısa zamanda tam kapasite ile çalışacaklarının müjdesini verdi. Ayrıca Hacı Mehmet Bey Çin ile rekabet edebilmek adına bu fabrikayı kurduk, şuan için piyasaya biz hâkimiz, yani Çin’i solladık, inşallah  daha iyi işler yapacağız” diyerek fabrikanın gelecek planları hakkında bilgi paylaştı.

Gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili bir değerlendirme yapan ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin “Gerçekten çok güzel bir tesis kurulmuş, Hacı Mehmet Kurt kardeşimizi Şanlıurfa’ya kazandırdığı bu tesisten dolayı tebrik ediyoruz. Hacı Mehmet Bey, bu tesisin Çin ile rekabet edebilecek bir tesis olduğunu belirterek bizi ayrıca sevindirdi. Gerçekten kaliteli işler yapıyorlar. İstihdam kapasitesi her geçen gün artıyor, işsizlik var diyenler buyursun gelsin Meks Group bünyesinde çalışsın, Hacı Mehmet Bey, gerçekten işe ihtiyacı olanları işe alacaktır. Biz de elimizden geldiği kadar ona her türlü yardıma hazırız. İnşallah memleketimize ve ülkemize hayırlı olur” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.