banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Türkiye'nin en büyük Organize Besi Sanayisinin sonuna yaklaşıldı

Temeli 2013 yılında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla atılan Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde sona yaklaşılıyor.

Sanayi bölgesinde yer alan ahırların her birinin 5 bin metrekarelik bir alana sahip olduğu ve 200 baş hayvan kapasiteli toplam 534 ahırın yer aldığı sanayide incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, 9 bin dönümlük bir arazide kurulan (Besi) Organize Sanayi Bölgesinde 100 binin üzerinde büyükbaş hayvan yetiştirilebileceğini söyledi.

Sanayinin, ahır yeri açma çalışmalarında sona gelindiğini, alt yapı çalışmalarının ise devam ettiğini belirten Vali Küçük, 2016 yılında da üst yapı ve ahır kurma çalışmalarına başlanacağını da sözlerine ekledi.

(Besi) Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesinin ardından Şanlıurfa’daki hayvancılık yapılan doğal mağaraların da Şanlıurfa’nın turizmine kazandırılacağını belirten Vali Küçük, şehirde merkezinde yapılan hayvancılığın son bulmasıyla çevre temizliği ve hijyen konularında da önemli bir sorunun ortadan kalkacağını söyledi.

Açıklamanın ardından yapımı tamamlanan (Besi) Organize Sanayi Bölgesi İdari Binasında yetkililerle kısa bir toplantı gerçekleştiren Vali İzzettin Küçük, daha sonra ahır yeri açma çalışmaları sonucunda düzleştirme işlemi tamamlanan bölgeleri gezdi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.