banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Türkiye'de her 10 girişimden 8'i ticaret ve hizmet sektörlerinde

2014 Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri Araştırması sonuçlarına göre faal olan girişimlerden yüzde 80,8’i ticaret ve hizmet sektörlerinde olup, yüzde 19,1’i ise sanayi ve inşaat sektörlerinde bulunuyor.

Ayrıca ticaret ve hizmet sektörleri toplam istihdamın yüzde 59,3’ünü oluştururken; en yüksek ciro payının yüzde 41,9 ile ticaret sektöründe olduğu belirtildi.

Faktör maliyetiyle katma değerde en büyük pay sanayi sektöründe

2014 yılında faktör maliyetiyle katma değerde yüzde 43,1’lik payla ilk sırada yer alan sanayi sektörünü sırasıyla yüzde 30,3 ile hizmet, yüzde 19,6 ile ticaret ve yüzde 7 ile inşaat sektörü takip etti. Diğer taraftan en yüksek katma değer yaratan sanayi sektörü yüzde 48,9’luk payla yatırımların en fazla yapıldığı sektör oldu.

İşgücü verimliliğinde sanayi sektörü ilk sırada

Çalışan başına katma değer olarak hesaplanan işgücü verimliliğinde, 2014 yılında en yüksek verimlilik sanayi sektöründe gözlemlendi. Bunu sırasıyla ticaret, hizmet ve inşaat sektörleri izledi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.