banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Türkiye yüzde 11, Şanlıurfa yüzde 25 büyümüş
Birecik’te 11 Temmuz İlköğretim Okulu’nun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen “Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni”ne Vali Güvenç ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kaymakamı Oktay Erdoğan, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Birecik Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin ve işadamları katıldı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Türkiye’nin iyi yolda ilerlediğini ifade ederek, “Türkiye nereden nereye geldi. Özel sektör nerden nereye geldi. Şanlıurfa nerden nereye geldi. Ben gurur duydum. Türkiye yüzde 11, Şanlıurfa yüzde 25 büyümüş. Çünkü topraklarımızı suluyoruz, suladıkça da kaynak artıyor verim artıyor. Şanlıurfa’nın, merkez bankasına dayanarak söylenen rakam 1.8 milyar TL bankalarda mevduatı var. Yani 2 katrilyona yakın paramız var. Yapılacak iş bu paralarla yeni yatırım yapmak” dedi.

Teşvik paketinin Şanlıurfa’nın önünü açtığını söyleyen Vali Celalettin Güvenç, işadamlarını destek olmak için sürekli yanlarında olduklarına vurgulayarak, “Çünkü hepimizin ortak derdi kalkınmak refah seviyesini yükseltmek. Bu potansiyeli iyi yönetirsek dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alırız. Bu potansiyelimiz var. Konya kadar olan Hollanda’nın tarımsal 80 milyar dolar ihracatı var. Biz de Şanlıurfa’yı 20 milyar dolarlara çıkarmamız mümkün. Bunun için elimizden geleni hep beraber yeni yatırımlar yaparak yeni açılımlarla yapmamız lazım. Bizden ve sizlerden hizmet bekleyen kırsalda vatandaşlarımız var.    Onlara sahip çıkmamız lazım. Burada kazandığımızı tekrar buradaki insanlarımızın hizmetine sunarak gelişimine katkı sağlamamız lazım” dedi.

Burada işadamlarına yönelik bir konuşma yapan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şanlıurfa’nın potansiyellerini işadamlarına hatırlatarak, yeni yatırımlar için ortaklık kültürünün geliştirilmesinin önemine değindi. 6. Teşvik Paketinin açıklanmasıyla Birecik’e yeni yatırımları çekebilme adına Birecikli işadamlarının Gaziantepli yatırımcıları ilçeye davet etmeleri gerektiğini söyledi. Şanlıurfa’nın ürünlerini iyi tanıtması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, birlikte hareket edilmesi halinde başarının yakalanacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Vali Güvenç ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu kurumsal ve bireysel dalda dereceye giren vergi rekortmenlerine ödüllerini verdi.

Hisarcıklıoğlu, Birecik’teki programın ardından Ankara’ya gitmek üzere karayoluyla Gaziantep’e geçti.

Fen Lisesini Açtılar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB tarafından yaptırılan Fen Lisesi'nin açılış töreni için Şanlıurfa’ya geldi.

İşadamları tarafından karşılanan TOBB Başkanı Rİfat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, ilk olarak Sancaktar Mahallesinde TOBB tarafından yapılan 300 pansiyonlu TOBB Fen Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile davetlilerde katıldığı açılış töreninde halk oyunları ekibinin gösterisi izlendi.

Açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, anlıurfa’da yıllık tarımsal üretimin 5 milyar dolar olduğunu belirterek, ancak Türkiye’nin teknolojiye yıllık 20 milyar dolar harcadığını söyledi. Fen Liselerinin önemine değinen Vali Güvenç, açılan okulda yetişen öğrencilerin bu teknolojileri geliştirerek, Türkiye ekonomisine katkıda bulunmalarını istedi. Vali Güvenç, gençlere hitap ederek, “Türkiye’de elde edilen gelir teknoloji ürünlerine harcanmakta. Bunun önüne geçmek için siz gençler yeni icatlar yaparak, ya da var olan teknoloji geliştirerek; ülke ekonomisine katkıda bulunacaksınız” dedi.

Daha sonra TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu bir konuşma yaparak, Türkiye'nin iyi eğitimle gelecekte daha etkin bir konuma geleceğini vurguladı. Türkiye'nin dinamik genç nüfusa sahip olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, çocuk ve gençlerin iyi eğitilmesi ile Türkiye'nin 21'nci asra damgasını vuracağını belirterek, “TOBB tarafından inşa ettirilen fen liseleri bir marka haline gelmeye başladı. Artık yarış sadece şehrin içinde değil, yarış bir de kendi fen liselerimiz arasında başlayacak. Tabi bu yarış beraberinde kaliteyi de getirecek. Türkiye'ye yılda 20-25 milyar dolar tutarında yabancı sermaye geliyor. Bunun için dünyada ne olup bittiğini anlayabilmek için onların dilini çok iyi konuşmamız lazım. Yabancı dil öğrenmek artık şarttır. Yine bu bölgede kız çocuklarının eğitimine yeteri derecede önem vermeliyiz. İyi eğitim ve doğru yönlendirme sayesinde 21'nci asır genç nüfusa sahip olan Türkiye'nin asrı olacaktır” şeklinde konuştu.

Daha sonra okulun açılışını yapan Vali Güvenç, Hisarcıklıoğlu ve beraberindekile okulu gezip burada eğitim gören öğrencilerle sohbet ettiler.

Şanlıurfa Ekonomisine Değer Katanlar

Fen Lisesinin açılışın ardından Vali Celalettin Güvenç ve TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının birlikte organize ettiği “Şanlıurfa Ekonomisine Değer Katanlar 2012” ödül töreni için DSİ Konferans Salonuna geçtiler.

Açılış konuşmalarının ardından Şanlıurfa ekonomisine değer katan firma ve kişilere ödülleri verilirken, törenin sonunda Şanlıurfalı bayan bir girişimcinin ürünlerinden oluşan gelinlik ve abiye kıyafetleri defilesi sergilendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.