banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Türk malı elektrikli otobüs 2 yıl sonra
3’üncüsü düzenlenen Compex Ticari araç fuarında Çinli BYD firmasının ‘e Bus 12 isimli elektrikli otobüsünü sergileyen Boyner, aracın pek çok ilçe belediyesi tarafından yakından ilgi gördüğünü anlattı. Boyner “Otobüs satışı uzun zaman alan bir süreç. Belediyeler aracı yürür halde görmek istiyorlar. Türkiye’de yılda 1500 adetlik şehir içi otobüs pazarı bulunuyor. Elektrikli pazarı 2013 yılında oturacak. Biz de talepler geldikçe bu otobüsü Türkiye’de üretip Avrupa’ya da satmak istiyoruz” diye konuştu.

Martta Türkiye’de dolaşacak

Elektrikli otobüslerin 2012 yılında test edilmesinin ardından pazarda hareketliliğinin başlayacağını anlatan Boyner, şunları söyledi: “Önümüzdeki yıl denemelerin yapılmasının ardından, elektrikli otobüs pazarı Türkiye’de yayılmaya başlayacak. Martta Türkiye yollarında dolaşması için bir tane elektrikli otobüslerden getireceğiz. Türkiye’de üç kapılı otobüsler kullanıldığı için bize özel 3 kapılı versiyonu üretilecek. Bu otobüs tek şarjla 250-300 kilometrelik menzile sahip. Bu otobüs dizel maliyetine daha çevreci bir araç kullanma fırsatı sunuyor. ”

Elektrikli dolmuş test ediyoruz

Standart araçlar için gerçekleştirdikleri elektrik dönüşümüyle ilgili olarak da taleplerinin önümüzdeki yıl için artış gösterdiğini belirten Boyner şunları söyledi: “Biz her yıl 6 bin araç teslim edecek kapasiteye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu bütün Avrupa için koyduğumuz bir hedef. Ayrıca Kadıköy-Üsküdar, Üsküdar-Beykoz hatlarında kullanılmak üzere elektrikli dolmuşlarımızı da test etmeye başladık. Dolmuşculara bir ay boyunca elektrikli bu araçları test ettirerek değerlendirmelerini alıyoruz.”

Aslan Batur / HÜRRİYET

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.