banner2
Öne Çıkanlar ABD MHP PapeAlioune Ndıaye Kırgızistan milli takımı Kökünü Kurutma Operasyonu

Turizm haftası heyecanı

15 – 22 Nisan tarihleri arasında Türkiye genelinde yapılan Turizm Haftası Kutlama Programının açılış töreni İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bahçesinde yapıldı.

 

Turizm Haftası Kutlama Programı kapsamında yapılan açılış törenine Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutla, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Turizm Haftası Kutlama Programı, açılış konuşmaları ile devam etti.

 

Belediyenin 2011 yılı sonuna kadar turizm konusunda projelerinin hayata geçeceğini bunlar arasında çok önemli ve güzel projelerin bulunduğunu belirten Başkan Fakıbaba  “Gerçekten turizmde belediye olarak valilik olarak sivil toplum örgütleri, il özel idaresi olarak, hükümetin üniversitenin çok güzel çalışmaları var. Biz şehircilik açısından hem bu eski tarihi yapılar üzerinde öyle önemli projelerimiz var ki göreceksiniz. İşte Kızılkoyunudur, Haleplibahçesidir, Samsat Meydanıdır, Hızmalı Köprü Projesidir, Karakoyun Projesidir, bunların artık tek tek ortaya çıktığını bunların proje olmaktan öteye gidip, artık yapıma dönüştüğünü bütün Urfalı hemşerilerimiz en fazla bir yıl içerisinde görecekler.” İfadelerini kullandı.

 

HALKIMIZIN HİZMETKÂRI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Bu projeler hem hükümetin hem sayın valinin ve diğer kurumların projeleriyle Urfa’nın şantiyeye döneceğinin altını çizen Başkan Fakıbaba, belediyenin farklı alanlarda yürüttüğü proje ve çalışmalarıyla ilgili de gazetecilere bilgiler de aktardı. Söylediklerini ve yapımına başladıklarının yanı sıra şuan proje olarak bekleyen hizmetlerin 6 ay sonra kendisine yeniden sorulmasını gazetecilerden isteyen Başkan Fakıbaba, 6 ay sonra söylediklerinin hepsinin yerine geleceğini herkesin göreceğini ifade etti.

Şuan Zafer Caddesinde,  Diş Hastanesinin yakınında, Hayati Harran-i de, Karşıyaka’da belediyelerin çalışmalarının bulunduğunu hatırlatan Başkan Fakıbaba, her tarafta çalışma başlattıklarını vurguladı. “İnşallah ilk dönemde olduğu gibi Bu dönemde müthiş projelerimiz var. “ diyen Başkan Fakıbaba, Yeşildirek’teki Köprülü kavşak da çok kısa bir zaman içinde çalışmalara başlayacaklarını söyledi. SSK’nın önüne yürüyen merdivenli bir üst geçit yapım işine de önümüzdeki günlerde başlanacağının altını çizen Başkan Fakıbaba, Cengiztoplle ilgili proje ve çalışmanın da devam ettiğini aktardı.

 

AMACIMIZ TÜRKİYE’YE ÖRNEK BELEDİYECİLİK SERGİLEMEK

 Üç tane de yüzme havuzu yaptıracaklarını dile getiren Başkan Fakıbaba şöyle konuştu: “Bu yüzme havuzunu bölgelere eşit bir şekilde planlıyoruz. İnşallah hemşerilerimiz görecekler, 2011’in sonunda çok daha farklı bir Urfa olacak. Çünkü hep bunu söylüyorum. Urfa tarihi ile kültürü ile insanıyla bunu hak ediyor. Biz Urfalıların hizmetindeyiz. Hizmetkârı olmaktan da gurur duyuyoruz. Bu bir ekip olayı başta belediye çalışanlarına, başkan yardımcılarım, müdürlerim, işçilerim, yani bütün şeflerim hepsi mükemmel işler ortaya koymaya çalışıyor. Basına buradan çok teşekkür ediyorum. Gerçekten basında Urfa’nın tanıtımında belediyenin çalışmalarını tanıtımında çok büyük destekleri oluyor. Zaman zaman haklı eleştirilerini alıyoruz ve çok mutlu oluyoruz. Mesela son üç gün benim buradan hiç görmediğim bir yağmur oldu. Ama hiçbir araç, valilik önünde, Abidede ve Akçakale yolunda trafikte kalmadı. Bu da belediyenin çalışmalarının hangi noktaya geldiğini gösteriyor. Yağmurun yağdığı sabahın erken saatlerinde bile mahalleleri gezdik. Eksikliklerimizi var mı ona baktık. Bazı ufak tefek eksiklikler gördük onları da hemen gidermek için çalışmalarımızı başlattık. Biz Urfa belediyesi olarak Urfa halkının emrindeyiz. Amacımız Türkiye’ye örnek bir belediyecilik sergilemek. Neden olmasın yani. Urfa neden bunu başarmasın? Urfa ile gurur duyuyorum. Bize destek verdiğiniz sürece inanın bu destek bütün Urfa’ya bütün evlatlarımıza torunlarımıza ileride çok güzel bir şehir olarak geri dönecektir. Bakın 2011 sonu burada kaç ay var 6 ay 7 ay var.7 ay sonra bir daha sorun başkanım bunları söylemiştiniz 6 ay sonra bir değişiklik oldu ya da olmadı diye bir sorun bakalım. Ondan sonra siz karar verin.        

 

35 YILDIR TURİZM HAFTASININ KUTLANIYOR

35 yıldır Turizm Haftasının kutlandığını hatırlatarak sözlerine başlayan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, “Turizme yönümüzü dönüp, dikkatleri yoğunlaştırarak çalışmalarımızı yapmalı ve hem sosyal hem de ekonomik beklentiler içine girip turizmi fark etmeliyiz” dedi.

 

Vali Okutan, Türkiye’de belli illerin turizm potansiyeli açısından ön plana çıktığını Şanlıurfa’nın da turizm beklentileri açısından önemli illerden birisi olduğnu söyledi. 

 

Nuri Okutan, turizmin artık Türkiye için vazgeçilmez bir sektör haline geldiğini kaydederek, “İller, ilçeler ve beldeler için de bu geçerli. Sadece devleti değil birçok alanı ilgilendiriyor. Şanlıurfa çevresiyle Diyarbakır, Mardin, Halep, Rakka ve Şam gibi şerhleri de içine alacak şekilde bir destinasyona sahip. Şanlıurfa bunların içinde de tek başına bir destinasyon alanı. Turizmin önemli mekânları sayılırken, Mısır Pramitleri, Çatalhöyük gibi yerler sayılıyor. Bunların ilk aslının biz de olduğu Göbeklitepe’den anlaşılıyor. İnsanlık buradan Konya’ya; Mısır’a bütün dünyaya dalga dalga yayıldı. 11 bin 500 yıl önce mimarların koyduğu, gönüllülerin yaptıkları eserler hala korunmuş ve günümüze gelmiş durumda. Bırakın o mimariyi, tekniği o eserlerin günümüze kadar gelmiş olması bile çok önemli. Bunlar gibi yeni bir şeyi insanlık yerine koyamıyor şimdi. Bari bunları koruyalım. Korurken de acele etmeden,  mimarisini anlayıp kendi mimarisine göre ortaya çıkarmalı ve gelecek nesillere taşımalıyız. Gün yüzüne çıkarırken, yanlış yapı ve eklentiler yapmamız lazım” diyerek konuşmasını sürdürdü.

 

URFADA HERKES AYRI AYRI BU ÇALIŞMAYA DESTEK VERİYOR

Şanlıurfa’da kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve ÇEKÜL’ün birlikte bir çalışma yaptığını anlatan Vali Nuri Okutan, “Herkes ayrı ayrı bu çalışmaya destek veriyor. Eylül ayında kültürel ve mimari değerleri ortaya çıkarıp bilim adamlarına yaptığımız çalışmaların bir kısmını göstereceğiz. Sadece kamu kurumları bu çalışmayı yaparsa çalışma yalın kalır. Özel müteşebbislerin, gönüllülerin, tüm halkın katılımı ile yapılacak bir çalışmayla Şanlıurfa ayağa kalkar. Bunu böyle yapan iller başarmış. Bunun için halkımızın da bu çalışmalara sahip çıkması gerekiyor” dedi.

 

Vali Nuri Okutan konuşmasının ardından Turizm Haftası hakkında kompozisyon yazıp dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Kompozisyon dalında dereceye girenlere de Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, şiir dalında dereceye girenlere de Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu ödüllerini verdi.

 

Harran Üniversitesi Folklor ekibinin halk oyunları gösterisiyle devam eden program Şanlıurfa Belediyesi’ne ait turizm otobüsü ile Abide’den Balıklıgöl Dergâh Platosuna kadar katılımcılara yönelik düzenlenen geziyle sona erdi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.