banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Urfa Haber Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

TÜMSİAD Ortadoğu'ya açıldı

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi, Ortadoğu Ekonomi Platformu (OEP) ve Gazikent Üniversitesi tarafından Irak Ortadoğu İşkadınları ve İşadamları Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen Ortadoğu Ekonomi Zirvesi, komşu ülkelerin ekonomist ve işadamlarını Adana'da topladı.

 

Hilton Oteli'nde sinevizyon gösterisi ile başlayan "Ortadoğu Ekonomi Zirvesi'ne Dış ilişkilerden Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, Adana Valisi İlhan Atış, Adana milletvekilleri, KKTC Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sadun Altun, Kuzey Irak Ticaret ve Sanayi Bakanı Sinan Çelebi, Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakan Vekili Malek Assı, Suriye Türkiye İş Konseyi Eş Başkanı Bahaeddin Hassan, Ürdün Ekonomi Bakanı Temsilcisi Mahmoud Al-Rashdan yanı sıra Adana, Erbil, Kerkük, Amman, Beyrut, Mekke, Şam, KKTC, Mısır ve Türkmen iş adamları derneği başkanları ile ticaret ve sanayi oda başkanları katıldı.

26 Şubat Cumartesi günü yapılan Ortadoğu Ekonomi Zirvesi, sabah saat 9’da başlayarak üç oturum şeklinde akşama kadar sürdü.

 

Bakan Çelik; "Yüz yıllık bir fetret döneminin ardından Ortadoğu'da yaşayan milletlerle yeniden bir araya geliyoruz" dedi.

 

Yaşanılan bunca acı ve deneyimden sonra bağların güçlenmesi için herkese görevler düştüğünü belirten Çelik, "Biz Türkiye olarak halklarımız her fırsatta kaynaşmasında ve sorunların minimize edilmesinden yanayız. İmkanlarımızı bir araya getirmeden, dayanışma olmadan, birlik beraberlik olmadan da sorunları takdir edersiniz ki çözmek mümkün değildir. Türkiye'nin kalkınma öyküsünün birçok ülke tarafından takdirle izleniyor. Çok değil, bundan 8-10 yıl önce kendi iç krizleriyle boğuşan Türkiye'de, demokrasi çıtasını ve hak ve özgürlükler çıtasını yükselme hedefiyle işe başladık. Bu konuda çok ciddi mesafeler aldığımızı hem vatandaşlarımız hem dünya kamuoyu gördü. Finansal yapımızı yerel ve küresel şoklara karşı dayanıklı hale getirdik. Pazar çeşitliliğini sağlayarak, tüm dünya ülkeleriyle karşılıklı dinamik bir ticari ağ oluşturduk. Özel sektörümüzün dünya ile rekabet edebilmesi için onların önündeki engelleri kaldırmakla kalmadık, üretim üzerindeki ciddi anlamda yüklerini hafifletilmesini sağladık" diye konuştu.

 

Şanlıurfa’dan katılan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa şubesi başkanı Mehmet Sadık Sade ve yönetimden Mehmet Ayneli ve İmam Bakır Ökkaş katıldılar. Ayneli; “Adana’da yapılan “Ortadoğu Ekonomi Zirvesi” çok verimli geçti. Türkiye’nin ne kadar geliştiği ve ne kadar değiştiğini yabancı ülkelerden gelen ekonomistlerin ifadeleri ile daha net gördük. Hükümetimizin aldığı kararlar doğrultusunda 2023 yılında Dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine yükselmek için yapılan çalışmalara katkı sağlamak amacıyla Ortadoğulu İşadamları ve devlet yöneticilerin katılımı ile TÜMSİAD’lı işadamlarını buluşturduk. Bu zirve ile iş anlaşmalarını ve görüşmelerinin de alt yapısını oluşturmuş olduk. Şanlıurfa şubesi olarak biz de önümüzdeki aylarda bu minvalde bir uluslar arası bir toplantı düzenlemeyi düşünüyoruz” dedi.

 www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.