banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

TÜMSİAD kan bağışında bulundu

Türk Kızılay’ının yurt genelinde başlatmış olduğu Kan Bağışı Kampanyasına Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (Tümsiad) Şanlıurfa Şubesi Başkan ve üyeleri de katıldı.

 

TÜMSİAD Şubesi üyeleri, Kızılay Kan Merkezi ekiplerinin Belediye Binası yanında kurduğu stantta kan bağışı yaptı. Merkez görevlileri, kan vermek isteyen üyelerin gerekli analizlerini yaparak, durumları uygun olanların kan alma işlemlerini gerekleştirdi. Burada yapılan ilk kan bağışını TÜMSİAD Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade yaptı.

 

TÜMSİAD Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade, düzenli olarak kan vermenin sağlık yönünden çok iyi olduğunu belirterek, verilen kanın hem kemik iliğinin yağlanmasını önlediğini hem de vücutta hücrelerin yenilendiğini söyledi.

 

Başkan Sade, bu sayede insanların daha dinç ve canlı olduğunu, kandaki yağı düşürdüğünü ve dolayısı ile kalp krizi riskinin azaldığını, baş ağrısı, stres, yüksek tansiyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini bildiklerini belirtti.

 

Bu kan bağışının tüm herkese örnek olması gerektiğini vurgulayan Sade, “Yapılan kan bağışı kazada yaralanan bir yakınımıza, kan uyuşmazlığı olan bir bebeğe, kan bulamazsa ölecek bir hastanın bizim verdiğimiz kanlarla kurtulabileceğini unutmamak gerekir. Bizlere vermiş olduğu manevi hazzın biz başka olduğunu en önemlisi bir insanlık vazifesi ve onurlu bir davranış olduğunu unutmamak gerekir” şeklinde konuştu.

 

Sade, tüm herkesi kan vermeye davet etti.

Ali Akarslan / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.