banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sac Kavurması PKK imam Halil Şeffaf Abdullah Gül Müslüm Gürses yoğun bakımda

Tüketici güven endeksi yüzde 7,3 arttı

Tüketici güven endeksi, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 7,3 oranında arttı; Eylül ayında 58,52 olan endeks Ekim ayında 62,78 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 5,5 oranında arttı. Eylül ayında 82,08 olan endeks değeri, Ekim ayında 86,58 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.

Genel ekonomik durum beklentisi yüzde 12,3 arttı
Eylül ayında 72,04 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 12,3 oranında artarak, Ekim ayında 80,87 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığını gösteriyor.

İşsiz sayısı beklentisi yüzde 4,4 arttı
İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 4,4 oranında artarak, Ekim ayında 64,61 değerine yükseldi. Bu artışın, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki azalmadan kaynaklandığı belirtildi.

Tasarruf etme ihtimali yüzde 5,3 arttı
Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 5,3 oranında arttı. Eylül ayında 18,11 olan endeks, Ekim ayında 19,07 değerine yükseldi.  

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.