banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda Değişiklik

Tüketici güven endeksi yüzde 4,6 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 4,6 oranında azaldı; Kasım ayında 77,15 olan endeks Aralık ayında 73,58 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,6 oranında azaldı. Kasım ayında 95,66 olan endeks değeri Aralık ayında 93,19 oldu. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının azalmasından kaynaklandı.

Genel ekonomik durum beklentisi yüzde 5,6 azaldı
Kasım ayında 105,90 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 5,6 oranında azalarak, Aralık ayında 99,91 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını göstermektedir.

İşsiz sayısı beklentisi yüzde 7,4 azaldı
İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 7,4 oranında azalarak, Aralık ayında 78,41 değerine düştü. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında azalış bekleyenlerin azalmasından kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali yüzde 1,9 arttı
Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 1,9 oranında arttı. Kasım ayında 22,37 olan endeks, Aralık ayında 22,79 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığını göstermektedir. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.