banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

TÜİK kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıkladı

TÜİK Eylül ayına ilişkin süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıkladı.

TÜİK, Eylül ayına ilişkin süt ve süt ürünleri ile kümes hayvancılığı üretimi istatistiklerini açıkladı. Buna göre Tavuk yumurtası üretimi 1,3 milyar adet olarak gerçekleşti.

Tavuk yumurtası üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 3,5 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 azaldı.

Kesilen tavuk sayısı 80 milyon adet, kesilen hindi sayısı ise 380 bin adet oldu.

Kesilen tavuk sayısı Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 14,6, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,5 azaldı. Eylül ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 14,2, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,5 azaldı.

Tavuk eti üretimi 135 bin 376 ton, hindi eti üretimi ise 3 bin 999 ton olarak gerçekleşti

Tavuk eti üretimi Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 12,9, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,5 azaldı. Eylül ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 16,7, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13 azaldı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 azaldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.