banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginliklerden bu yana tekstil ve triko sektörünün Rusya ile iş yapmadığını belirten Gaziantepli trikocular, önceki yıllarda Rusya pazarına ciddi anlamda ihracat yaptıklarını, ancak etkin olan ticaretin son 4 yıldır sona erdiğini vurguladılar.

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginliklerle beraber Irak’ta  ve Suriye’de yaşanan siyasi krizler ile iç karışıklıkların kendilerini yıllardır olumsuz etkilediğini belirten trikocular, Ortadoğu pazarının Triko sektörü için  en iyi pazar olduğunu söylediler.

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizin kendilerini olumsuz etkilemeyeceğini belirten trikocu esnafı Mustafa Ateş, Ortadoğu pazarının kendileri için Rusya pazarından daha iyi bir pazar olduğunu belirtti.

Ateş, “Rusya ile yaşanan uçak olayı ve sonrasında gelişen ekonomik kriz bizleri etkilemedi. Bizim zaten 4 yıldır Rusya ile bir ihracatımız yoktur. Eğer bundan bir 15 yıl öncesini düşünürsek hızlı bir alış veriş vardı. Ama şu anda buraya gelip de alış veriş yapan yok, Rusya’ya ürün göndermiyoruz. Bu uçak olayının bir bahane olduğunu düşünüyorum. Bizim sektörümüzde bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum.” dedi.

Ortadoğu pazarı bizim için daha hayırlıydı!

Ortadoğu pazarının kendileri için daha hayırlı olduğunu vurgulayan Ateş, “Şu an Suriye’nin durumu herkesin malumudur. Şu an Suriyelilerin gelip alış veriş  yapmaları ve aynı zamanda Suriye pazarı, bizim için daha hayırlıdır. Esnafın genelinde bir durgunluk var. Bu durgunluk Rusya ile olan krizden kaynaklı bir sorun değildir. Şu an birçok ülkede kriz var. Karışık olmayan bir ülke yok.” ifadelerini kullandı.

Bizim zaten Rusya ile olan ihracatımız yıllardır bitmiş durumda

Daha çok iç piyasaya çalıştıklarını belirten diğer bir trikocu esnafı Mustafa Karataş ise, Rusya ile olan ihracatlarının yıllardır bittiğini belirterek, “Bizim Rusya ile hiçbir alakamız yoktur. Biz zaten daha çok iç piyasaya çalışıyoruz. İç piyasaya daha çok ürün satıyoruz. Yunanistan ve farklı ülkelerden gelen müşteriler var. Bizim zaten Rusya ile olan ihracatımız yıllardır bitmiş durumda. Daha önceki dönemlerde Rusya’ya çok ürün gidiyordu. Fakat şu an Rusya ile pek çalışan yoktur. Yaşanacak olası bir krizin bizi etkileyeceğini düşünmüyorum.”şeklinde konuştu.

Bizim bu yıl zaten Rusya’ya ciddi bir satışımız olmadı

Triko sektörünün Gaziantep ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu ve kentte yaşayan her üç kişiden birinin dolaylı ya da doğrudan sektörden ekonomik kazanç elde ettiğini belirten bir diğer esnaf Arif Özdemir’de, “Neden korkuyoruz anlamıyorum. Rızkı veren Allah’tır (c.c). Rabbim bizi rızkından esirgemez. Ama biz lüksümüzden olma korkumuzdan dolayı şimdi  ne olacak? Onun derdine düşmüşüz. Korkulacak bir durum yoktur. Allah’ın (c.c) dediği olur.”diye konuştu.

Son yıllarda Rusya’ya ciddi bir satışlarının olmadığını aktaran Özdemir, “Bizim bu yıl zaten Rusya’ya ciddi bir satışımız olmadı. Ticaretimize zarar gelmesin diye bizim sınırlarımız ihlal edilecekse bir savaş süreci başlayacak ise biz Rusya’nın gelip bizden ürün almasını istemiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.