banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haber Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

TRB2 bölgesinin enflasyon rakamları açıklandı

Van'ın da aralarında bulunduğu TRB2 bölgesine ait Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklayan TÜİK Van Bölge Müdürü Özer Coşğun, ana harcama grupları itibariyle aylık en yüksek artışın yüzde 2,47'lik oranla giyim ve ayakkabı grubunda, en çok düşüşün ise yüzde 1,23'lük oranla ulaştırma grubunda olduğunu ifade etti.

“Aralık ayının zam şampiyonu sivri biber oldu”

Aralık ayında en çok zamlanan ürünün sivri birber olduğunu aktaran Özer Coşğun, “Van ilinin de dâhil olduğu TRB2 bölgesinde sivri biber 50,09 ile en çok zamlanan ürün iken, onu yüzde 47,28 oranındaki artışla patlıcan takip etti. Portakal ise yüzde 26,30'luk bir oranda değer kaybederek aralık ayında TRB2 bölgesinin fiyatı en çok düşen ürünü oldu. Türkiye genelinde de yüzde 24,30 oranında değer kaybeden portakal en fazla ucuzlayan ürün oldu.” dedi.  

Yurt İçi ÜFE'de bir önceki aya göre yüzde 0,33'lük bir düşüş gerçekleştiğini aktaran Coşğun, “Bir önceki yılın aynı ayına göre ise 5,71 oranında artış oldu. Sektörel bazda aylık olarak elektrik ve gaz sektöründe yüzde 0,52 düşüş, imalat sanayi sektöründe yüzde 0,27 düşüş, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 1,92 düşüş ve su sektöründe ise yüzde 1,05 artış meydana geldi. Ana sanayi gruplarında en yüksek aylık artış yüzde 0,56'lık oranla dayanıksız tüketim mallarında, en yüksek yıllık artış ise yüzde 12,48'lik oranla dayanıklı tüketim mallarında gerçekleşti.” ifadelerine yer verdi. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.