banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Trafik sigortacıların zam tepkisi

Trafik sigortalarına yapılan zam ile birlikte vatandaşların tepkisinin haklı olduğunu ancak bu durumun kendileri ile alakasının olmadığını belirten sigorta acenteleri yetkilileri, kamuoyunda büyük eleştirilere neden olan artışlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Son aylardaki büyük bir yükselişin yaşandığı döviz kurunun, trafik sigortası primlerindeki yükselişe neden olduğunu belirten özel bir sigorta acente yetkilisi Yahya Aşiroğlu, doların artışından ve yedek parça sanayisindeki maliyet artışının trafik sigortasındaki artışa neden olduğunu belirtti.

Yeni düzenlemeyle birlikte poliçe fiyatlarının da yükseldiğini belirten Aşiroğlu, kaza yapan ve sigorta şirketlerine hasar ödeten sürücülerin primlerinin daha da artış gösterdiğini açıkladı.

Trafik sigortalarının yükselmesindeki en büyük sebeplerden birinin de ekonomik olarak dünyadaki krizden kaynaklı dolar artışından kaynaklandığını aktaran Aşiroğlu, “Doların artışından dolayı yedek parça sanayisindeki maliyetlerin artışı, trafik sigortasındaki artışın en büyük sebeplerinden birisidir. Bunun haricinde halkımızın bilinçsiz bir şekilde trafik sigortalarını, her türlü küçük hasarlıdan tutun büyük hasarlara kadar suiistimal boyutuna varan şekilde kullanmalarındandır.” dedi.

“Trafik sigortaları hakkında vatandaşların yeterince bilgisi yok”

Trafik sigortaları hakkında vatandaşların yeterince bilgisinin olmadığını belirten Aşiroğlu, bu konu ile ilgili hazırlanacak kamu spotları ile vatandaşların bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti:

“Kamu spotu şeklinde halkımızı bilinçlendirecek çalışmalar ile bu sigortaların ne şartlarda, hangi şartlarda ve nerelerde kullanılması gerektiğini aynı zamanda kötü niyetli kişilerin bu işi suiistimal etmelerine müsaade etmemek için neler yapılması gerektiğini halkımıza anlatmak gerekiyor.”

Şahısların kendilerinin rapor tutmaları yanlıştır

Trafik sigortalarındaki artış nedenlerinden birinin de devletin trafik poliçelerindeki hasar tutanaklarını şahısların kendilerine yaptırmasına bağlayan Aşiroğlu, devletin kontrolünden çıkarak özel piyasanın şartlarına göre belirlenmeye başlayan zorunlu trafik sigortasında primlerin büyük oranda artmasının araç sahiplerinin tepkisine neden olduğunu belirti.

Daha önceleri trafik kazalarında hasar tutanaklarını trafik polislerin tuttuğunu hatırlatan Aşiroğlu, “Fakat şuan bunu şahıslar kendileri tutuyor. Şahısların kendilerinin bu şekilde rapor tutmaları yanlıştır. Sürücü alkollü mü, alkolsüz mü? Hiçbir şekilde tespit edilemediğinden dolayı böyle bir suiistimale yol açıyor. Bu da ciddi problemlere yol açıyor.” ifadelerini kullandı.

Sigortacılık ile ilgili mevzuatın tekrar elden geçirilip detaylandırılması ve ona göre şartların tekrar belirlenmesi gerektiğini ifade eden Aşiroğlu, bu şekilde suiistimallerin önüne geçilip suçsuz insanların boş yere para ödemesinin engelleneceğini ve de suçlu sürücülerin ona göre cezalarıyla trafik sigorta primlerini ödeyeceğini, bu sorunun ancak bu şekilde bir çözüme kavuşturulacağını sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.