banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Toru,

Murat ÇİFTÇİ / Şanlıurfa Pasaj İş Adamları Derneği (ŞUPİAD) Başkanı İbrahim Toru gazetemize yapmış olduğu açıklamasında şunları kaydetti, "Yaklaşık 5 yıldır üzerinde durduğumuz pasajımızın günümüz koşullarında hem insanlarımıza daha iyi hizmet hem müşterimize daha iyi hizmet vermek adına daha büyütülmüş, geliştirilmiş modern bir yapıya ihtiyacımız olduğunu söyledik. Pasajlarımız artık hem yer hem de bugünkü şartlarda artık vizyonunu tamamladı. Özellikle yurtdışından gelen malların buradan Türkiye'ye dağıtımı noktasında Şanlıurfa Türkiye'de İstanbul'dan sonra ikinci en büyük pazar ve halen bu özelliğini koruyor ama sıkıntılar var. Yeni bir yerleşim, yapılandırma ve yeni bir vizyon olmadığı sürece her zamanda bu sıkıntıları çekmeye mecbur kalırız ve bu vizyonumuzda kırık olduğundan dolayı markalaşma noktamız zayıf kalır" dedi.

2400 kişi iş sahibi olacaktı
 "Maddi değeri yaklaşık yüz trilyonu bulan büyük bir proje yaptık.2400 kişinin iş kapısı olacaktı. Bunların içerisinde otopark,on beş bin metrekarelik fuar alanı, yer altından cafeler, olacaktı.İnsanların aileleriyle birlikte rahatça gezecekleri, iş yapacakları hem de esnafımızın kapalı devre halinden çıkıp,güneş yüzü göreceklerdi.Maalesef en büyük eksikliğimiz yöneticilerimizin vizyon kırıklığından geniş düşünemediklerinden ve dar bir çerçeveden bakış açıları olması oldu"
Birileri Urfa'nın gelişmesini istemiyor
Şanlıurfa Pasaj İş Adamları Derneği (ŞUPİAD) Başkanı İbrahim Toru, "Birileri Urfa'nın gelişmesini isterken birileri de Urfa'nın gelişmesini istemiyor. Bu dar çerçevede kıskançlık, çekememezlik ve birbirimizi küçük görmememizden kaynaklanıyor. Bizler bu durumu kırmadığımız vakit maalesef yabancı yatırımcılar daha çok önemsenecek ve kendi çıkaracağımız markalaşma daralacaktır ve bu markalaşma daraldığından dolayı da insanlarımızın birçoğu Şanlıurfa'dan göç etmek zorunda kalmış olacaktır. Kendi kendini geliştiren, kendi kendini toparlayan artık bundan sonra ticaret değil sadece gayrimenkullere yatırım yapacaktır" dedi.

Türkiye'nin ikinci en büyük pazarı Şanlıurfa
"Şanlıurfa şuan Ankara'yı ve İzmir'i de geçmiş durumda, bizim pasaj esnafımızın vizyonu yurtdışında getirdikleri ürünü Türkiye'nin birçok yerine satmaları ve Şanlıurfa ürünü olarak gitmesidir.Bunlardan herkes istifade ediyor ve hareket ediyor.Yaklaşık son iki yıldır piyasalarda ve işlerde çok ciddi sıkıntılar mevcuttur.Bu sıkıntıların en büyük özelliklerinden bir tanesi maalesef hükümetimizin yapmış olduğu kanunlar neticesinde yüksek vergilerin oluşması ve bazı grupların kaçak getirerekten namuslu insanın diskalifiye etmesidir. Kaçak gelinen kişinin maalesef kimliği de yok devlete vergisi de yok.Namuslu insanda prosedürü getirdiği vakit rekabetçi ortamda haksızlığa neden oluyor.Haksızlığı yaptığı vakitte yetkililere anlattığı zaman maalesef bu konuda da yetkili çözüm bulamıyor.En yetkili mercilere bu kanunlarla ilgili Gümrük müdürlüğünde laboratuarların geliştirilmesi  ve bazı ihtisas kalemlerinin Şanlıurfa'ya gelmesini istememize rağmen yetkililerin hem bu konuyu tam anlayamamayışı hem bu konuda duyarlı olmaması üzerinde geçilip sadece konuşma içerisinde kalması hem bizim esnafımızı üzmüştür, hemde bizim piyasanın potansiyel değeri ve ciroları düşmüştür"

Şehrin trafiği rahatlayacaktı
Özellikle pasajın buradan kalkmasını istemiyoruz. Yeni yapılan alan içerisinde biz ciddi şekilde bir proje hazırlattık. Dış görünümü stadyum şeklinde ortada dans eden şelaleler ve 15.000 metrekarelik fuar alanları hazırladık. Tarım yeri Şanlıurfa tarımla ilgili fuar alanlarımız bulunmuyor ciddiyetlik yok çünkü insanlarımızın ve kurumlarımızın bu konuda daha özenli, gayretli ve bilinçli bir çalışma yapmalarını istiyoruz. Projemiz şayet gerçekleşmiş olsaydı hem şehrin trafiği rahatlayacaktı hemde esnafımız rahatlayacaktı. Ayrıca 2400 kişinin evine ekmek girecekti. Türkiye'de bir ilk olacaktı ve ilklerde Şanlıurfa'da yaşanacaktı. Yaşamış olduğumuz bürokratik engellerden dolayı projemizi rafa kaldırmak zorunda kaldık.

Vekillik için yeşil ışık
Ayrıca Şanlıurfa Pasaj İş Adamları Derneği (ŞUPİAD) Başkanı İbrahim Toru'ya, Milletvekilliği için aday adayı olmayı düşünüyor musunuz sorumuza cevabı şu şekilde oldu; "Halkın büyük bir sevgisi var fakat ben istişare etmeden aile büyüklerime ve çevremdeki insanlara danışmadan bir şey diyemiyorum. Hayırlısı olursa kısmet olursa Şanlıurfa'ya faydam olacaksa, insanlara faydam olacaksa o konuda istişareler neticesinde hareket edeceğim. Daha önceden de teklifler istekler geldi anketler sonucunda ismimiz ön plana çıkmıştı fakat istişareler noktasında o zaman kendimizi hazır hissetmemiştik" dedi.

GAPGündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.