banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Bingöl Defterdarı Özgür Yılmaz, bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanunun yasallaşarak 11 Eylül 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlandığını hatırlatarak, kanunun vergi borçlularına büyük fırsat imkân tanıdığını söyledi.


Son başvuru tarihinin 01 Aralık 2014 olduğunu belirten Yılmaz, başvuruların online olarak www.gib.gov.tr internet adresinden veya bireysel olarak vergi dairelerinden yapılabileceğini belirtti.


Torba yasa ile getirilen aflar kapsamında vergi borcu bulunan mükellefler, 1 Aralık 2014 tarihine kadar başvuruda bulunduklar taktirde, ödenmemiş vergilerini yılsonuna kadar faizsiz bir şekilde peşin olarak ödeyebilecekleri gibi, 2 ayda bir ödemek suretiyle, 18 eşit taksitte de bölebilecekleri ifade edildi.

Vergi borcu ödemelerinde gecikme zammı, gecikme faizi gibi alacakların terkin edileceğini belirten Yılmaz, “Vergi, vergi aslına bağlı cezalar ve diğer amme alacaklarının asıllarının tamamı, gecikme faizi, gecikme zammı ve gecikme cezası yerine güncelleme oranı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) esas alınarak belirlenecek tutar ödenecek, gecikme zammı, gecikme faizi gibi fer`i alacakların tamamı ise terkin edilecektir.” dedi.

Alacak aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yüzde 50`si ödenirken, alacak aslına bağlı olmayan bu cezaların kalan yüzde 50`sinin ise terkin edileceğini hatırlatan Yılmaz, “Kapsam dâhilindeki idari para cezalarının tamamı ile fer`ileri yerine güncelleme oranındaki (Yİ-ÜFE) tutar ödenirken, bu cezalara uygulanan gecikme faizi, gecikme zammı, gibi fer`i alacakların tamamı terkin edilecektir. Kanun hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin, 1 Aralık 2014 mesai saati bitimine kadar borçlu bulundukları idareye (vergi dairesine) başvuruda bulunmaları gerekmektedir.”ifadelerini kullandı.   (Nihat Kanat-İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.