banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Topraklarının sulanması için yeni proje

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Şanlıurfa’da inşa edilecek ve bölgenin mümbit topraklarına bereket katacak Viranşehir Terfi Sulaması 2. Kademe İnşaatının sözleşmesi imzalandı.

Projenin tamamlanması ile 156.160 dekar tarım arazisi sulanacak. Şanlıurfa’nın beklediği terfi sulama inşaatının tamamlanmasıyla birlikte 156.160 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacak. Sulama hizmetinin verilmesi maksadı ile 413.287 metre boru döşenecek.

Ayrıca proje kapsamında saha üzerinde sanat yapıları, drenaj kanalları, yaklaşım kanalları ve pompa istasyonları yapılacak. Sözleşmesi imzalanan Viranşehir Terfi Sulaması 2. Kademe İnşaatı işinin bitim süresi 730 gün olarak öngörülüyor.

Son 12 Yılda 712 Bin 410 Dekar Zirai Arazi Modern Sulama Sistemlerine Kavuştu Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak son 12 yılda Şanlıurfa’da inşa ettikleri sulama projeleri ile Şanlıurfa’nın münbit topraklarına can suyu olduklarını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bakanlık olarak yaptığımız yatırımlardan Şanlıurfamız’da nasibini fazlasıyla alıyor. DSİ Genel Müdürlüğümüzce hizmete alınan projeler ile 712.410 dekar zirai araziyi modern sulama sistemlerine kavuşturduk. Ayrıca 259.354 metre anakanal ve iletim kanalı hattını tamamladık. Hizmete aldığımız birçok sulama tesisi ile Şanlıurfalı çiftçilerimizin yüzünü güldürdük” diye konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.