banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

TKDK Urfalı Çiftçilere 132 Traktör Hibe Etti


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından 11. Çağrı dönemi kapsamında alınan ve müracaatları onaylanan 132 adet projenin traktör ve makine ekipmanları 24 Nisan 2014 tarihinde TAGEM Eğitim Merkezinde yapılan törenle hak sahiplerine teslim etti.
Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sayın Kutbettin ARZU, Şanlıurfa Valisi Sayın İzzettin KÜÇÜK, Eyyubiye Belediye Başkanı Sayın Mehmet EKİNCİ, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Necip ÖZGÖKÇE, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Sayın Dr. Sadık YETİM, Kurum müdürleri, STK temsilcileri, TKDK çalışanları, proje sahipleri, çok sayıda davetli ve basın mensubu katıldı.
TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM “ Bugün 11. Çağrı programı kapsamında projesi onaylanan 132 çiftçimize traktörlerini teslim etmek bizleri son derece mutlu etmektedir. Tıbbi aromatik bitkiler ve arıcılık sektörleri kapsamında olan 132 projenin toplam yatırım tutarı 12.224.734 TL,   Koordinatörlüğümüzün sağladığı hibe miktarı ise 6.112.367 TL dir” dedi.
Dr. YETİM, ayrıca 21 Mart 2014 tarihinde sona eren 12. Çağrı ilanı kapsamında Şanlıurfa İl Koordinatörlüğümüze sunulan 67 adet projenin toplam yatırım miktarı 74 Milyon TL, ödenecek hibe miktarı ise yaklaşık olarak 37 Milyon TL olduğunu sözlerine ekledi.
Tören, destek almaya hak kazanan çiftçilere 132 adet traktörün anahtarları başta  Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Sayın Kutbettin ARZU, Şanlıurfa Valisi Sayın İzzettin KÜÇÜK, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip ÖZGÖKÇE ve TKDK  Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM olmak üzere protokol mensupları tarafından proje sahiplerine takdim edilmesi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.