banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Candeias

TKDK IPARD-III için çağrıya çıktı


  Şanlıurfa Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, basın mensupları ve davetlilerin katılımı ile yapılan programda; Vali Yardımcısı Açıkgöz,  yatırımcıları proje sunmaya  davet etti.
TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim; Türkiye genelinde 2011-2016 yılları arasında,  IPARD-I kapsamında yapılan 6.6 Milyar TL yatırıma 3.3 Milyar TL hibe ödendiğini ifade ederek, Şanlıurfa’nın bu hibelerden 222 proje ile 120 Milyon TL yatırım gerçekleştirerek yaklaşık 59 Milyon TL’lik pay aldığını söyledi.

IPARD-II 1. Çağrıda, yatırım bedeli yaklaşık 40 Milyon TL olan 12 projenin onaylandığını ve 32 Milyon TL hibe ödenmesinin öngörüldüğünü, 2. Çağrıda 13.5 Milyon TL’lik proje aldıklarını belirtti. 
Dr. Yetim, projelerin artık yarıştığını ve başarı için, projelerin IPARD sıralama kriterlerine göre hazırlanması gerektiğini belirterek yatırımcıları, 252 milyon avro bütçeli 3. çağrıda proje hazırlamaya davet etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.