banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Ticarette Kürtçe Dönemi

KDGM’nin önerdiği ticari işlemlerde yerel dillere izin verilmesi kabul görürse tüm işletmeler yerel dilleri kullanabilecek. Böylece bankalar vatandaşlarla sözleşmelerini, şirketler devletle yazışmalarını Kürtçe yapabilecek, kayıtlar Kürtçe tutabilecek.

KAMU GÜVENLİĞİ MÜSTEŞARLIĞI ‘TİCARİ İŞLETMELER YEREL DİL KULLANABİLSİN’ ÖNERİSİ GETİRDİ


Türkiye'nin demokratikleşme sahası genişlerken vatandaşlara kendi dillerinde daha rahat hareket alanları açılmaya devam ediyor. Özellikle Demokratikleşme Paketi’yle getirilen yenilikler bir bir hayata geçirilirken Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’ndan (KDGM) sürdürülen çözüm sürecine ilişkin başka bir öneri daha gündeme getirildi. KDGM hükümete, ticari işletmelerde yerel dillerin kullanılmasına izin verilmesini önerdi.

Böylece ticari işletmeler yazışmalarını Kürtçe yapabilecek. Müsteşarlık tarafından hazırlanan raporda, Kürt sorunun çözümü için tavsiye edilen öneriler listesi yer aldı. Buna göre yapılacak yasal düzenlemeye de değinildi ve Kürtçe’nin yazışma, sözleşme ve şirket defterlerinde kullanılabilmesi için İktisadi Müesseselerde Mecburi Türkçe Kullanılması Hakkında Kanun’un 1. maddesi değiştirilmesi tavsiye edildi.

Banka yazışmaları da dahil


KGDM tarafından yapılan teklife göre, bankalar ve diğer tüm ticari kurumların Türkçe dışındaki yerel dilleri kullanabilmesinin önünün açılması öngörülüyor. Hükümetin, kendisine sunulan teklifi Meclis’ten geçirmesi durumunda bankalarla vatandaş arasındaki tüm işlemler Kürtçe yapılabilecek. STAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.