banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya karbonmonoksit Balıklıgöl

Ticaret ve hizmet sektörlerinde ciro arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi 2015 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,0 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 10,3 oranında arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi 2015 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,2 oranında azaldı.

Ticaret ve hizmet sektörlerinde çalışılan saat yüzde 0,2 azaldı
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksi 2015 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 oranında azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,2 oranında azaldı.

Ticaret ve hizmet sektörlerinde brüt ücret - maaş yüzde 2,9 arttı
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi 2015 yılı III. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,9 oranında arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,9 oranında arttı. 

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.