banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

THY’den müjde, uçak sefer sayıları arttırıldı
Yıllardır Şanlıurfa - İstanbul ve Ankara seferlerinde yaşanan eksikliklerin düzenlemeye gidilerek yeniden yapılandırılması için sürdürülen uğraşlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in destekleri ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı E.Sabri Ertekin’in çabalarıyla nihayet sonuçlandı.

Geçtiğimiz aylarda THY Genel Müdürü Hamdi Topçu’nun Şanlıurfa’ya gelerek Bakan Faruk Çelik ve ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin ile birlikte katıldığı Otel El-ruha da gerçekleşen toplantıda, tekrar gündeme gelen, sefer sayılarında artış ve özel hava yolu şirketlerinin ilimize de sefer düzenlemesi yönündeki talepler doğrultusunda THY, Şanlıurfa’dan, Ankara ve İstanbul’a karşılıklı sefer sayılarını artırma kararını aldı. THY Yönetiminin almış olduğu karar sonrası Ankara - Şanlıurfa arasında günde 1 kez düzenlenen seferler 7 Nisan’dan itibaren pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri iki sefere çıkarılacak.

Daha önce sabahları her gün, akşamları ise haftada 5 gün düzenlenen İstanbul - Şanlıurfa karşılıklı seferleri de 25 Mart’tan itibaren 6 sefere, 24 Haziran’dan sonra ise 7’ye yükseltilecek. Dolayısıyla 25 Haziran’dan itibaren her gün sabah ve akşam saatlerinde İstanbul - Şanlıurfa seferleri gerçekleştirilmiş olacak.

Konula ilgili bir değerlendirme yapan ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin “Yeni seferlerle Şanlıurfa’da yaşayan vatandaşlarımızın bu sorunu da bir nebze de olsa giderilmiştir’ dedi. Ertekin şöyle devam etti “Yıllardır süregelen sefer sayılarındaki yetersizlik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik’in de destekleriyle yeniden düzenlendi. Şanlıurfa artık büyükşehir olma yolunda ve gün geçtikçe de büyüyor. Mevcut sefer sayısı yeterli değildi. Günübirlik işler için İstanbul ve Ankara’ya giden vatandaşlarımız ve işadamlarımız gerçekten mağdur oluyordu. Yaz mevsimiyle birlikte artacak olan turist sayısına da çok büyük katkı sağlayacağına inandığımız bu düzenlemede başta Bakanımız ayın Faruk Çelik olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, ilimize hayırlı olsun” dedi.

Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in, Pegasus yetkilileri ile yapmış olduğu görüşmelerde alınan kararla, Şanlıurfa’dan İstanbul Sabiha Gökçen havaalanına seferlerin 2 Nisan 2012 günü başlayacağı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.