banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Teşvik Yasasına Şanlıurfa'dan Tam Destek


Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan teşvik yasasının tüm Türkiye tarafından beklendiğini belirterek bu yasa ile birlikte özellikle stratejik ürünlerin daha çok prim alacağını ve bunun da ithalatı azaltmak açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Başkan Kaya; “Yeni Teşvik Yasası ile ilgili özellikle Şanlıurfa'mız, 6. bölge olarak gelişmekte olan illerin içerisinde en iyi sırada. En son 15 ilin bulunduğu 6. bölgeden açıklaması oldu Sayın Başbakan'ın. Tabii bu bizi çok sevindirdi. Daha gelişmekte olan, daha geri kalmış illerin daha fazla bundan faydalanabilmesi için Şanlıurfa'mızın 6. bölgede olması çok iyi.” diye konuştu.

Teşvik Yasası’ndan Şanlıurfa’nın da yararlanmasının çok sevindirici olduğunu aktaran Başkan Kaya; “ Bizim için önemli olan da, Şanlıurfa'mızda bu teşvik primlerinin yararlanacak firmalarımızın, yararlanacak sanayicilerimizin gelip bu teşviklerden, hem yararlanması hem de ilimizde bir istihdam oluşturmasıdır.” dedi.   Çeşitli yatırımlara müsait olan Şanlıurfa’nın da gelişmesi için borsa olarak her konuda destek olacaklarını açıklayan Kaya;  “Yeni Teşvik Yasası ile birlikte bölgemizde ciddi yatırımların olmasını temenni ediyoruz.  Bu yasanın yatırımcılarımıza ve sanayicilerimize bol kazançlar getirmesini diliyorum.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.