banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Urfa'daki terziler: 'nerede o eski bayramlar' diyorlar

Ramazan bayramının yaklaştığı şu günlerde Şanlıurfalı terziler, halkın hazır giyim sektörüne yönelmesinden dolayı eski bayramları arar oldu.


Şanlıurfalı terziler, Ramazan bayramının yaklaştığı şu günlerde halkın ilgisizliğinden dertli. Hazır giyime artan rağbet nedeniyle iş yapamadıklarını belirten terziler, eski bayramların özlemini çekiyor.

Her yıl bayram öncesi hareketliliğin yaşandığı ve sabahlara kadar mesainin yapıldığı Şanlıurfa’nın tarihi yerlerinden biri olan Kavafhane Çarşısı'nda terzi esnafı, dikiş makineleriyle beraber bugünlerde dışarıda müşterilerini bekliyor.

Ramazan bayramına sayılı günler kalmasına rağmen umduklarını bulamadıklarını belirten terzi esnafı, daha önceki yıllarda sabahlara kadar çalıştıkları o eski bayramları mumla aradıklarını dile getirdi.

Tekstil fabrikalarının açılmasıyla terziliğin bitme aşamasına geldiğini söyleyen 26 yıllık Terzi ustası Turgay Demirer, “Önceki yıllara göre siparişlerde eksilme oldu. Bunun nedeni açılan tekstil fabrikalardan dolayıdır. Mevsimlik tarım işçilerinin il dışından olmasının da bunda etkisi var. Bayan kıyafeti ve yöresel kıyafetleri dikiyoruz. Bunlar da tekstil fabrikalarında üretilmiyor. Bunun da elimizden gideceğinden korkuyoruz. Eskiden Ramazan Bayramı gelmeden 1 ay öncesinden terziler iş tutmazlardı. Şuan da esnafın üçte ikisi boşta oturuyor.” şeklinde konuştu.

Terzi Şükrü Can, ise “Eskisi gibi dikim yapan yok millet hazır giyim giyiyor.  Ondan dolayı talep de yok. Millet hazır giyeme alıştığından beri devamlı işlerimiz düştü.” dedi. (Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.