banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Teknokent’in önceliği tohum olacak

Şanlıurfa Teknokent'te gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısına tayini Mersin'e çıkan ve Şanlıurfa'da son resmi toplantısına katılan Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Toru Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru, Şanlıurfa Teknokent Genel Müdürü Hasan Aydoğdu ve diger Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Geçen toplantıda alınan kararların geçirildiği ve bu toplantıda gündeme getirilen konular üzerine görüş alışverişinin gerçekleştirildiği toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan H.Ü. Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın Şanlıurfa Teknokent'in Şanlıurfa Teknokent'in amacının özellikle tohumculuk konusunda bölgede bir numara olmak olduğunu ifade etti.
Taşaltın Şanlıurfa tarım ve sanayinin gelişmesi için Ar-Ge çalışmalarını önemine değindiği açıklamalarında; Şanlıurfa'nın gelişiminde tarım ve sanayi çok önemlidir. Bununla beraber bu alanlardaki gelişmelerinde at başı olması gerekir. Teknokent'imizin kurulması ile başta Üniversitemiz hocaları olmak üzere diğer paydaş kurum ve kuruluşların katkısı ile özellikle tohumculuk alanında önemli çalışmalara imza atmak istiyoruz" dedi. Gıda güvenliği, gen çalışmaları gibi konulara temas eden Prof. Dr. Ramazan Taşaltın Ar-Ge çalışmalarının kolay olmadığını, bir yeden başlamak gerektiğini belirterek Şanlıurfa Teknokent'in çalışmalarına katılmak üzere 22 firmanın başvurduğunu bu firmalardan 8 tanesin kendi ofislerine geçerek çalışmaya başladıklarını söyledi.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise yaptığı açıklamada ; Dünyada gıda artık çok önemli bir noktada. Kurum olarak tohum ve tohumculuğun önemini en çok bilen kurumların başında geliyoruz. Maalesef yok kendi yerli tohumlarımızın yerine çiftçimiz yabancı menşeili tohum kullanmak zorunda kalıyor. İnşallah Şanlıurfa Teknokent'te yapılacak çalışmalarla kendi yerli tohumumuzu üretir ve çiftçimizde bunu kullanır. Urfa'nın ve Türkiye'nin geleceği tohumdadır" diyerek Şanlıurfa Teknokent'te tohumculuğun ilk sıraya alınmasından dolayı H.Ü. Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'a teşekkür etti
Şanlıurfa'da katıldığı son resmi toplantı sonrasında açıklamada bulunan Vali Yardımcısı Aylin Kırcı duman ise Şanlıurfa Valiliği olarak Şanlıurfa'nın gelişimi için özellikle Ar-Ge çalışmalarına gerekli önemi ve desteği verdiklerini belirterek yeni görev yerinde de Şanlıurfa'ya katkı sunmaya devam edeceğini belirtti.

Kaynak: GAPGündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.