banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Tamircileri Sanat Esnaf Odası Odalar Birlik Başkanı Mehmet Şefik Bakay

Tavuk Yetiştiricinin azmi hayran bıraktı

Viranşehir kırsalında bulunan eser Mahallesi'nde yaşayan Sinan Duyunç, Viranşehir Kaymakamlığı'na başvurarak yardım istedi. Belli bir destek sağlandığı duyunç, aldığı yardım ile tavuk yetiştiriciliğine başladı. Girişimlerine küçük çapta başlayan Duyunç, 160 adet tavuk ve 20 adet hindi alarak, inşa ettiği tek gözlü kulübede yetiştirmeye başladı. Yumurta satışından günde yaklaşık 70 TL kazanan Duyunç, tavuk çiftliği kurmak için Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer'e yeniden müracaatta bulundu.

Yeni bir desteği onaylayan Kaymakam Citer, genç girişimcinin daveti üzerine Eser Mahallesi'ne giderek, Sinan Duyunç'u evinde ziyaret etti.

Vİranşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Özbilek ve Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş'ın da eşlik ettiği Citer, tavuk kümesi ve yapmaya başladığı çiftliği de inceledi. Çalışmaların son durumu hakkında bilgi de alan Citer, "Viranşehir Kaymakamlığı olarak vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmalarını istiyoruz. Sinan Duyunç gibi girişimci insanlar, bizi heyecanlandırıyor. Sinan Bey'e cüzi bir yardım yaptık. Aldığı yardım ile tavuk almış. Şu an onlarca tavuğu var. Bu tavukların yumurtası ile aile geçindiriyor. İşini daha büyütmek istemiş. Başladığı inşaatı da yerinde görme istedik. Umuyorum ki vazgeçmeyerek yaptığı dahada geliştirir. Viranşehir'de girişimci kişilere elimizden gelen yardımı yapmaya her zaman hazırız.” dedi.

Yaklaşık 2 saat süren ziyaretin ardından Kaymakam Citer ve beraberindeki heyet ilçe merkezine döndü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.