banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan

Taş kömürü ithalatı arttı

TÜİK verilerine göre kömür üretimi 2015 yılında 44 milyon 129 bin 524 ton oldu. Son 5 yıllık dönemde ise taş kömürü ve linyit üretim miktarları düşerken, taş kömürü ithalatı arttı.

Türkiye'de kömür cinslerine göre toplam üretim miktarına (taş kömürü, linyit ve asfaltit) bakıldığında yüzde 95’inin linyit, yüzde 3’ünün taşkömürü ve yüzde 2’sinin de asfaltit kömüründen oluştuğu görüldü. Son beş yıllık dönemde taşkömürü ve linyit üretim miktarları düşerken, taş kömürü ithalatı arttı. 

Linyit kömürünün yüzde 89’u termik santrallerde tüketildi

Katı yakıtların 2015 yılında teslimat yerlerine göre dağılımları incelendiğinde; linyitin yüzde 89’u ve taşkömürünün yüzde 44’ü termik santrallerde tüketildi. Linyit kömürü sanayide yüzde 6 oranında tüketilirken taşkömürünün yüzde 21’i kok tesislerinde, yüzde 8’i ise sanayide tüketildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.