banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Tarımsal veriler artık tek merkezde olacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2011 yılında çalışmalarına başladığı Tarım Bilgi Sistemi’ni hayata geçiriyor. Bu adımla bütün tarımsal veriler tek bir merkezde birleştirilecek.

Tarım alanında dünyanın en büyüğü olan entegre sistemin, tarımsal ürünlerin tarladan sofraya takibinden, orta ve uzun vadeli tarımsal politikaların oluşturulmasına kadar birçok konuda katkı sağlayacağı belirtildi.

Söz konusu sistem ile vatandaşların yapacağı tüm başvuruların internet ortamında yapılabileceği ve işletmelerle ilgili tüm işlemlerin tek bir ekrandan yönetileceği bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Projenin ilk aşamasında uydu görüntülerinden faydalanarak tarım alanlarının tamamı sayısallaştırıldı. Belirlenen tarım parselleri ile bu parselleri kullanan çiftçilere ait bilgiler sisteme kaydedildi. Yeni sistemle ayrıca parsel bazlı verim hesaplamasıyla doğru alana doğru tarımsal desteğin verilmesi sağlanıyor.” denildi.

Bakanlığa internet üzerinden başvuru yapılacak


Proje kapsamında 200’ü teknik yazılımcı olmak üzere toplam 350 personelin görev yapacağının belirtildiği açıklamada, “Türkiye ve dünyanın en büyük entegre bilgi sistemi olan projeye, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) de teknik destek sağlıyor. Bütün tarımsal verilerin sisteme kaydedilmesi ve bakanlık bünyesindeki mevcut bilgi sistemlerinin entegrasyonuyla da tüm bilgiler tek bir merkezde toplanmış olacak.  Böylece, vatandaşların kuruma yapacağı tüm başvurular internet ortamında yapılabilecek, işletmelerle ilgili tüm işlemler tek bir ekrandan yönetilecek. Sistemle, arazi üzerinde geçmiş yıllarda yapılmış olan bütün üretim faaliyetleri görülecek. Sistem, orta ve uzun vadeli tarım politikalarının oluşturulmasına da katkı sağlayacak.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.