banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Urfa'da Tarımsal sulamada kaçak kullanım ürkütücü boyutlarda

Dicle Elektrik, sulamada kullandığı tarımsal sulamada kullanılan kayıp kaçan oranını  açıkladı. Şirket kayıp kaçak oranının %92'lere vardığını açıkladı.

TARIMSAL SULAMADA KAYIT DIŞI KULLANIM %92
Tarımsal sulamada kayıt dışı elektrik kullanımının yüzde 92 düzeyinde bulunduğu, her yıl yaklaşık 1.6 milyar liralık elektrik enerjinin bedeli ödenmeden kullanıldığı Dicle Elektrik bölgesinde, kullanılan elektriği kayıt altına alabilmek için çok yönlü çalışmalar yapılıyor. Bir yandan özelleşme sonrasında elektrik tedarik işini üstlenen Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesinde bulunan ve tarımsal sulamada en fazla kayıt dışı elektrik kullanılan 6 ilde kaçak kullanım ile mücadele yürütüyor. Enerji şirketi, mobil ekipler ile sahada kaçak elektrik denetimleri yaparken, teknolojik yatırımlar ile de bunun önüne geçmeye çalışıyor.


Kayıt dışı elektrik ile mücadelede hükümet de enerji şirketlerini yalnız bırakmayarak, ek tedbirler almayı ihmal etmiyor. Elektrik ile sulama yapan çiftçilerin tarımsal destekleme primlerine bloke konulması da bu tedbirlerden birini teşkil ediyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.