banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato

Tarımsal Öğretimin 173. Yılı Harran Üniversitesinde Kutlandı


Üniversitenin Osmanbey Kampüsü, Ziraat Fakültesinde Konferans Salonunda düzenlenen kutlama etkinliğine, Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Aktaşoğlu, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Recep Çiğdem, Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Murat Çakmak, Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Şaka, öğretim elemanları ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
Programın açılışında konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Recep Gündoğan, fakültenin açılışından günümüze kadar olan faaliyetleri hakkında bilgi verirken, gelecek ile ilgili hedeflerini de dinleyicilerle paylaştı.

Programda daha sonra söz alan Harran Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. Recep Çiğdem, tüm misafirlere etkinliğe katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’ya yüklediği ziraat ve tarım şehri hedefi doğrultusunda Ziraat Fakültesinin bu misyonu en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Prof. Dr. Çiğdem; “Ülkemizde birçok Ziraat Fakültesi ve onlardan mezun olan öğrenciler var. Bu potansiyeli değerlendirebilmek adına gençleri toprağa kanalize etmek gerekiyor. Üretim, hasat, işleme konularını iyi bilen, dağıtım ağını yönlendirebilen kurumların işbirliğiyle ülkemizin ekonomisi daha da canlanacaktır. Bu konuda kooperatifler vasıtasıyla yönlendirmenin ciddi anlamda katkı sağlayacağını düşünüyorum. Tarım öğretiminin 173. yıldönümünü kutluyorum” dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Aktaşoğlu, Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Murat Çakmak ve Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Şaka’nın da birer açılış konuşması yaptığı program,  Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz’ın konuşmacı olduğu konferansla devam etti.
Kooperatiflerin işleyişi ile ilgili katılımcılara bilgi veren Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz, “Kooperatif olarak yapmak istediklerimiz ürünün üretimini bir süreç olarak kabul etmemiz gerekiyor. Fidelerin oluşturulması, ürünün tedarik edilmesi, çiftçiye ulaştırılması, hasat edilmesi, işlenmesi, pazara arz edilmesi, tüm safhalarda kooperatifler olarak yer almamız gerekiyor. İyi organize olmamız lazım geleceği inşa etme noktasında da sorumluluktan kaçmamamız lazım. Yapacak çok işimiz var, bu ülkeye borcumuz çok.  Devamında ise gençler olarak, siz bizim bıraktıklarımızı devam ettireceksiniz. Programı düzenleyen rektörlüğümüze, dekanlığımıza ve katılanlara teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Yaklaşık olarak iki saat devam eden etkinliğin sonunda Rektör vekili Prof. Dr. Recep Çiğdem tarafından konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Fahrettin Poyraz’a plaket takdim edildi. Ayrıca alanında başarılı çalışmalara imza atan akademisyenlere de birer plaket verildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.