banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Tarımda büyük gelişme

 

Tarım ürünlerinin Finansal piyasalarına açacak Türk tarımında büyük değişim yaratacak Lisanslı Depoculuk şirketi kuruldu. İsmi Ege Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi olan 8 milyon T.L. sermaye ve 19 ortakla 17.09.2010 tarihinde yapılan imza töreniyle kuruluşu tamamlandı. Yapılan imza törenine Ticaret Borsamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet KAYA, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Ali ÇİÇEK ve Genel Sekreterimiz Mehmet DURMUŞ hazır bulundu.
 
            Şanlıurfa Ticaret Borsası kurulan bu şirkete yüzde 8’lik payla hissedar oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet KAYA açıklamasında; Biz bu projeyi Türk Tarımının önünü açacak bir proje olarak görüyoruz. Malumunuzdur ki ilimiz pamuk üretiminde ülkemizin ürettiği pamuğun hemen hemen yarısını üretmektedir.
 Bu ortaklılıkla ilimizde Lisanslı Depoculuk faaliyetlerinin başlamasını üreticimize, sanayici ve tacirimize çok faydalı olacağını düşünmekteyiz. İlk başlangıcında pamukta 20 bin ton ile başlanacak ve Ege, Çukurova, Güneydoğu pamuğu işlem görecektir. Başkan Kaya Lisanslı Depoculuk sistemin üç büyük faydası olduğunu belirterek birincisi depoya konan ürün karşılığı üretici ve tüccara garantili makbuzlar verilecek, bu makbuzlar Wob da fiziki teslimatın garantisi olarak kullanılacak ikincisi tarım kesimi sahip oldukları makbuzu bankalara teminat olarak verip kredi alabilecekler. Üçüncüsü makbuzlar ilimizde kurulacak elektronik piyasa ürün borsalarında el değiştirecek. Ayrıca tekstilci yıl boyunca mal bulabileceği gibi üreticide yılın herhangi bir döneminde pamuğunu satabilecek.
Kredi ve depolama imkânı sayesinde Türkiye de pamuk üretimi artacaktır. Sonuç olarak Ege lisanslı Depoculuk A.Ş. Şirketinin ülkemize ve tarım sektörüne hayırlı olmasını dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.