banner2
Öne Çıkanlar PKK Sacha Boey Gökhan Gökmen Suruç 2012 2013 Eğitim Öğretim yılı

Tarım Danışmanlarına uygulamalı pamuk yetiştiriciliği eğitimi

Eğitimin açılışında konuşma yapan Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık (GTH) İl Müdürü Necip Özgökçe, GAP TEYAP ile devamlı koordinasyon ve iş birliği kapsamında çalışıldığını ve bölgenin ve tarımsal danışmanların taleplerine göre bu eğitimlerin verildiğini söyledi.


Şanlıurfa GTH İl Müdürlüğü, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve GAP TEYAP ile birlikte düzenlenen eğitime Şanlıurfa'da bulunan Ziraat Mühendislerinden oluşan 55 tarım danışmanın katıldı. 2 gün süren eğitim programının ikinci gününde GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne bağlı Koruklu Tarımsal İşletmesinde tarımsal danışmanlara uygulamalı pamuk ekimi eğitimi verildi.

Pamuk yetiştiriciliği eğitimini Koordine eden GAP TEYAP İl Koordinatörü Ahmet V. COŞANDAL; "Bugün burada GTH İl Müdürlüğü, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve GAP TEYAP ile birlikte 3 kurumun bir araya gelerek tarımsal danışmanlara bir eğitim vermekteyiz. 2014’ ten bu zamana kadar bu kurumlarla birlikte koordineli bir şekilde çalışılarak 12 tane farklı konuda teknik elemanlara eğitim verilmiş olup 84 tane köy toplantısı yapılmıştır. Bu faaliyetlerde 1.026 teknik elemana, 4.444 çiftçiye direk ulaşılmıştır. Yapılan çalışmaların hepsi de GTHB Şanlıurfa İl Müdürlüğü ve GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile birlikte yapılmıştır."

Eğitim sonunda Tarım Danışmanlarına sertifika verildi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.