banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Abdülkadir Barut Kovancı Mahallesi İl Hıfzıssıhha Kurulunun 2020 Yılı 148 Nolu Kararı

ŞUYERGEP'in Sekretaryalığı Kalkınma Ajansına Verildi

Şanlıurfa Yerel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Platformunun sekretaryalığı Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım destek Ofisine verildi. ŞUYERGEP, yaklaşık 6 ay önce Şanlıurfa Valiliği önderliğinde Şanlıurfa Sanayisini Yeniden yapılandırma Projesi uzmanları tarafından sekretaryalığı yürütülüyordu. Şanlıurfa Sanayisini Yeniden yapılandırma Projesi uzmanlarının görev süreleri dolunca ŞUYERGEP’in sekretaryalığını hangi kurumun yürüteceği gündeme geldi. Bunun üzerine ŞUYERGEP’in sekretaryalığı Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım destek Ofisine verildi.

 

Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığının yaklaşık 2 yıldır ortaklaşa yürüttüğü Şanlıurfa Sanayisinin Yeniden Yapılandırma Projesi çalışmalarını Kasım 2010 sonu itibaren tamamlanmasının ardından ŞUYERGEP’in sekretaryalığı da el değiştirdi.

ŞUYERGEP’in 6. Olağan toplantısında Şanlıurfa Sanayisinin Yeniden Yapılandırma Projesinin sonu ermesiyle bundan sonra platformun sekretaryalığının hangi kurum tarından yürütüleceği görüşüldü.

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın başkanlığında Asuman Cevahir Yazmacı ile Medet Abbasoğlu’nın ev sahipliğinde Cevahir konukevinde gerçekleşen ŞUYERGEP’in 6. Olağan toplantısına olağan üyeler dışında Sanayi Ticaret Bakanlığı Sanayi Bölgeleri ve Siteleri Genel Müdür Yardımcısı Aysun Memişoğlu ve bakanlık uzmanları da katıldı

Toplantıda Şanlıurfa Sanayisinin Yeniden Yapılandırma Projesinin uzmanları bu güne kadar yürüttükleri çalışmaları bir sunumla katılımcılara anlattı. Şanlıurfa Sanayisinin Yeniden Yapılandırması Projesinin son toplantısında ŞUEYERGEP gündeme alındı. Şanlıurfa Sanayisinin Yeniden Yapılandırması Projesinin Kasım 2010 ayının sonu itibariyle bitmesi dolayısıyla ŞUYERGEP’in teknik destek bileşenin bitmiş olduğu aktarıldı. İleriye dönük plan ve projeler konusunda görüş alış verişinde bulunan ŞUYERGEP üyeleri bundan sonra ki ŞUYERGEP toplantısının sekretaryalılığını, Karacadağ Kalkınma Ajansına verilmesini karlaştırdı.

ŞUYERGEP Aralık 2010 ayı sonundaki toplantısına ev sahipliğini Şanlıurfa Ticaret Borsasına yapacağı, Ocak 2011 deki toplantısına ise Şanlıurfa Valiliğinin ev sahipliği yapacağı kararlaştırıldı..

Toplantıda Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, sanayinin yeniden yapılandırılması projesinin güzel çalışmalar yaptığını aktardı Vali Okutan’dan sonra Harran Üniversitesi Rektörü İ.Halil Mutlu ve Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin duygu ve düşüncülerini paylaştı.

Toplantıda ŞUYERGEP’in Şanlıurfa’nın tanıtımında dışa dönük tanıtımda çok faydalı bir platform olacağı bildirildi. ŞUYERGEP’in ileriye yönelik el birliği çalışmalarıyla Şanlıurfa için önemli vizyonlar ortaya koyması bekleniyor

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.