banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

ŞUTSO'nun kursları başlıyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO),  İşletmelere Nitelikli Eleman desteği sağlamak için 4 farklı branşta maaşlı, sigortalı kurslar başlatıyor. ŞUTSO, mesleği ve herhangi bir işi olmayan gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla Türkiye İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirileceği kurslarda Otomotiv Elektro-Mekanikleri Eğitimi, Dış Ticaret Eğitimi, Oto Motor LPG Sistemleri Eğitimi, Asansör Bakım-Onarımcılığı Eğitimleri verecek.  

Her branşta 20 kişiye toplamda ise 80 kişiye 5 Temmuzdan itibaren verilecek kursa katılanlara 15,00 TL ödeme ve ayrıca iş kazası ve meslek hastalıklara karşı sigortalı yapacak. Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) binasında gerçekleşecek kurslara eğitimci desteğini de yine MEKSA Vakfı veriyor. Kurslarda, 15 hafta 540 saat teorik eğitim, 5 hafta 180 saat staj eğitimi olacak. Kurslara başvurular ise devam ediyor. GAP Eylem Planı kapsamında İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından finanse edilen eğitimlerin süresince, işsizliği azaltmak; mesleksiz ve işsiz kişilerin mesleki eğitimler yoluyla istihdam edilebilme şanslarının artırılması hedefleniyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.