banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

ŞUTSO, Süleymaniye Fuarında

ŞUTSO, Süleymaniye’deki Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarında

 

Kuzey Irak Yönetiminin Süleymaniyenin imarı için 2 milyar dolarlık ödenek ayırması ve alt yapı yatırımları için 5 milyar dolarlık harcama öngörmesi, Türk firmalarının Süleymaniye’deki Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarına yöneltti. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının da Katılığı Genel Ticaret Fuarı, ilk gün beklenen ilgiyi görmedi. Forum Fuarcılık ve Geliştirme AŞ’nin organize ettiği fuarda, Türk firmaları, her şeye rağmen ürünlerini Bağdattan, Basradan, Musul’dan, Erbilden, Salahaddinden gelen ziyaretçilere tanıtabilmek için bir birleriyle yarıştı. Şanlıurfa’dan söz konusu fuara İbrahim Habek de TRANS-EL firması ile katıldı.

Yerli ve yabancı yaklaşık 40 civarında firmanın katıldığı fuarın açılışı, Süleymaniye Valisi Behruz Kaçani, Kuzey Irak Türk Ticari Ateşesi Deniz Kutlu ve Kuzey Irak’taki Erbil, Duhok, Zaho, Süleymaniye şehirlerinin Ticaret ve Sanayi Odası başkanlarının katılımı ile yapıldı. Süleymaniye Havaalanı yakınlarında açılan Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuara, bölgedeki çeşitli ajansların ve gazetecilerin yoğun ilgisi oldu. Ancak bölgedeki iş adamlarının ilgisi fuarın ilk günün de görülmedi. 18 Aralık 2010 tarihine kadar açık kalacak Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarında Türk firmaların stantlarını bir bir gezen Türk Ticari Ateşesi Deniz Kutlu, aynı zamanda Dış Ticaret Müsteşarlığı adına fuarda gözlemcilik de yaptığını söyledi. Firmaların her hangi bir ihtiyaçları olup olmadığını soran ve karşılaştıkları sorunlar konusunda da çözüm arayışına geçen Kutlu, fuarın son günü bir anket yapacaklarını söz konusu ankette Türk firmaların görüş ve düşüncelerini iyi yansıtmalarını istedi.

Süleymaniye’deki fuarda Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının standına da uğrayıp bir süre görevlilerle görüş alış verişinde bulunan Türk Ticari Ateşesi Deniz Kutlu, “Fuarın son gününe kadar her gün burada olacağım. Her hangi bir isteğiniz olursa benimle irtibata geçmenizi bekliyorum.”dedi

Fuara katılmak için stant almayan kimi üyelerinin katalog ve broşürlerine de standında yer veren ŞUTSO, Fuarda Şanlıurfalı firmaların ürünlerinin Iraka yönelik ihracatın arttırılması arayışında bulundu. Tarihsel, kültürel bağları, coğrafi yakınlığın sağladığı lojistik avantajları, Türk ürünlerinin Irak piyasasında tercih ediliyor olmasını da göz önünde bulundurarak Süleymaniye’deki fuara katılan ŞUTSO, fuar için Şanlıurfa İhracatını Geliştirme Merkezi projesinin koordinatörü Cemil Öztürk ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler birimi sorumlusu Mehmet Dener’i görevlendirdi. ŞUTSO’nun, Süleymaniye’deki Genel Ticaret ve Sanayi Ürünleri Fuarındaki görevlileri,  Katılımcı firmalarla ikili iş görüşmeleri yapma fırsatı buldu.

 İran-Irak-Türkiye üçgeninde önemli bir transit ticaret merkezi olan ve güvenlik sorunu bulunmayan Süleymaniyede ki fuarın Cuma günü tatil olması dolayısıyla hafta sonunda ilgi göreceği bekleniyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.