banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

ŞUTSO: Hayvancılık ovaya insin

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Hayvancılığın Dağdan ovaya indirilmesi gerektiğini söyledi. Modern hayvancılığa  geçilmesi için bunun şart olduğunu belirten ŞUTSO Başkanı Ertekin, hayvancılığın dağdan ovaya indirilip modern şekilde yem bitkisi üretilmesiyle, bildiğimiz çiftçilikle tarladan alınanan paradan 2,5 kat daha fazla gelir sağlanabileceğini vurguladı.

Avrupa birliği tarafından kırsal kalkınma tanıtım ihalesinin yapıldığını ŞUTSO Başkanına aktaran Tarım Bakanlığı Kırsal kalkınma Projesi Şanlıurfa biriminin sorumlusu Mehmet Ekinci, önümüzdeki ay bu konuda tanıtım çalışmalarına başlanacağını belirtti. Kırsal kalkınma projeleri kapsamında 2,5 milyar TL hibe aktarılacağını hatırlatan Ekinci, hibe verilecek projeler içerisinde hayvancılık ve turizm konularının da yer aldığı dile getirdi.15 yataklı pansiyonların yanı sıra 250 baş hayvancılık gibi konularda da hibelerin verileceğini hatırlatan Ekinci, hibe konuları için bir ay içinde tanıtım toplantıları yapacaklarını söyledi.

Tarım Bakanlığı bünyesinde Türkiye'de 20 ilde kurulan ve Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma projeleri çalışmaları hakkında ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin'e bilgi veren Mehmet Ekinci,"

250 baş hayvana kadar destekleme veriliyor bunların yüzde 50'si hibe kapsamında.

Hibelerin iyi değerlendirilmesi durumunda Şanlıurfa atılım yapmış olacaktır. Biogaz tesisi kurulduğunda bu hibe yüzde 65 e kadar çıkabilmektedir. Entegre projelerle daha fazla verim alınabileceğini düşünmekteyiz. Kayıtlarımıza göre Şanlıurfa'da 7 300 aile hayvancılıkla uğraşmakta. Kırsal turizm projeleri için 400 bin euro ayrılmış durumda. Bu projelerde de yüzde 50 hibe desteği bulunmakta. Projelere sanayicilerin ortak olmasını istiyoruz."dedi

 

Bu arada Avrupa Birliği (AB) Kalkınma Öncesi Yardım Aracı Kırsal kalkınma Bileşeni (İPARD) programı AB tarafından 2007–2013 Döneminde mali yardımların Türkiye'de kullanımını sağlayacak olan Kalkınma Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni programı sabırsızlıkla bekleniyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.