banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Gaziantep Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO

ŞUTSO Girişimcilere yeni teşvik yasasını anlattı


Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO)  Başkanı E. Sabri Ertekin’in organizesi, AK Parti Milletvekilleri Mahmut Kaçar ve Abdülkerim Gök, MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin, TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade, ŞUGİAD Başkanı Mehmet Öksüzloğlu, Esnaf Sanatkârlar Konfederasyonu Şanlıurfa Başkanı Ahmet Akbıyık, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Evren Sanayi Kooperatif Başkanı Mustafa Arslan ve davetlilerin katılımıyla düzenlenen yeni teşvik yasası tanıtım ve bilgilendirme toplantısı ŞUTSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin’in açılış konuşmasının ardından milletvekilleri ve STK Başkanları Yeni Teşvik Yasası hakkında beklentilerini ve düşüncelerini aktardı. Milletvekili Abdülkerim GÖK yeni Teşvik Yasasını detaylarını paylaşarak davetlileri bilgilendirdi ve yasa ile ilgili soruları cevapladı.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Dr. Abdülkerim Gök ve Mahmut Kaçar, ‘Teşvik Paketi’nden diğer illerin faydalanacağı gibi en büyük payı Şanlıurfa’nın alacağını vurguladı.



Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda  (ŞUTSO) yapılan toplantıda konuşan Şanlıurfa milletvekili Dr. Abdülkerim Gök,  bakan ve milletvekilleri ile birlikte böylesi bir çalışmayı başlattıklarını belirterek “İlimiz adına bu güzel tabloyu Şanlıurfa daha önce de hak ediyordu. Ancak yine de çok geç kaldık sayılmaz. Bürokrasiye boğulmayan bir teşvikle yatırım yapmak üzere tüm yatırımcıları Şanlıurfa’ya bekliyoruz. İlimizin yıllardır beklediği paket bu paket. Bu kadar aktif çalışan bir dönemde Şanlıurfa ne zaman kendini aşacak diye söyleniyordu ya  işte söylüyorum, bu zamandan sonra aşacak. Paketin ölü doğmaması adına Türkiye’nin her yerinde Şanlıurfa’nın sahip olduğu potansiyeli ve değerlerini anlatmalıyız. Gelecek olan yatırımcılara kolaylıkları sunmalıyız. Hükümetimiz yatırımların bürokrasiye boğulmaması için gerekli düzenlemeleri sağlıyor. Teşvik kapsamında yatırım yapan firmaların işçi ve işveren primini 10 yıl süreyle devlet tarafından ödenecek. Yatırım indirimi uygulanacak.  İşverenden herhangi bir prim ödenmeyecek. Yatırım yeri tahsis edilecek. Yatırım yapacak firmalardan KDV alınmayacak. Gümrük vergisi alınmayacak.  Yatırım için alınacak TL cinsinden kredi faizlerinin 7 puanını devlet ödeyecek” ifadelerini kullandı.



Ak Parti iktidarı ile birlikte ülkede siyasal ve ekonomik açıdan güçlenme başladığını belirten Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise, Avrupa’da birçok ülkenin maddi imkânsızlıklar nedeniyle iflasın eşiğinde olduğunu, vurgulayan Mahmut Kaçar, “Bu paket ile bölgeler arasındaki gelir farkı azalacak ve bu iller yatırıma doyacak” dedi.



Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin “Geçtiğimiz gün Sayın Başbakanımız ile Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’ın kamuoyu ile paylaştığı yeni teşvik yasası öncelikle ülkemiz, bölgemize ve ilimize hayırlı olsun.

Ertekin şöyle devam etti “Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in de bahsettiği gibi bu teşvik paketiyle ilimiz tam merkezde yer alıyor. Bu durum bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. En avantajlı bölge içerisinde olduğumuz için çok mutluyuz. Doğu ve Güneydoğu gibi az gelişmiş bölgele illerinin 6. Bölgede yer alması elbette ki bu bölgelere verilen önemin göstergesidir. Yeni teşvik paketi ile bölgede yatırımların canlandırılacağını umuyoruz. Bu teşvik sistemini fırsat bilerek yatırıma başlanacağı su götürmez bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü bu illerde çok büyük potansiyeller mevcut. Bu yasa ile yatırımcıların önleri açılacaktır.

İlimizin de gelişmesine büyük katkıları olacağına inandığımız yeni teşvik sisteminin, ithal edilen ara malların üretilmesi konusunda yerli üreticiye, cesaret ve büyük destek verecektir.

Küresel ekonomik sorunların baş gösterdiği bir dönemde açıklanan sistemin, zamanlamasını tam yerinde oldu. Teşvik paketi adıyla açıklanan yeni sistem, iller ve bölgeler arasındaki gelişmişlik düzeyinin olumsuz etkilerini bertaraf etmenin yanı sıra güç birliği, kümelenme ile ortaklık kültürünü de geliştirecek önemli ve yerinde bir hamlelerdir. Stratejik sektörlerin belirlenmesi, temel yatırım alanlarının desteklenmesi ile ülkemizi 2023 hedeflerine taşıyacak son derece mühim bir adımdır.

Üretimin ve üreticilerin desteklenmesine yönelik bu teşvikler reel sektöre bir güven getirecek ve yatırımlara hız kazandıracaktır. Stratejik sektörlerdeki üretime yönelik desteklerin yanı sıra yatırım, üretim, istihdam, ihracat, noktasında reel ekonomiye de katkı sağlayacaktır. Burada unutulmaması gereken önemli bir mevzu da teşviklerin amaç olmadığı, bizi 2023 hedeflerine ulaştıracak ve ulusal gelişmişlik düzeyimizi arttıracak araç olduğudur. Temennimiz bu teşvik yasasının ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.