banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

ŞUTSO dan Antalya çıkarması

ŞUTSO üyeleri ile Antalya işadamları güç birliğine gidecekler, Kesme çiçek fuarını inceleyen ŞUTSO, Antalya Expo center meyve sebze fuarını gezdiler.

ŞUTSO, ANTALYA EXPO CENTER MEYVE SEBZE FUARINDA

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası 40 meclis üyesinin katıldığı Fresh Antalya 2010 Uluslararası Meyve Sebze, Lojistik ve Teknolojileri Fuarı Antalya Expo Center'de başladı. Fuara Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Başkanı Şeref Songör, Antalya Yaş Sebze ve Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Satıcı, Antalya Ticaret Borsası ve BAGEV Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Vücudi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Sait Melik, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.

31 ülkeden 7 binin üzerinde sektör temsilcisinin katılmasının beklendiğini fuarın stardlarını gezen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeleri sebze ve meyvecilik konusunda çeşitli bilgiler aldılar. ŞUTSO Meclis üyeleri ile birlikte Antalya'daki fuarda ŞUTSO Genel Sekreteri M.Emin Bayaslan da bulunuyor.

Yurtiçi ve yurtdışından 136 firmanın stant açtığı fuarda Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının meclis üyeleri, stantlarda,  ürün sonrası sektörün ihtiyacı olan işleme ve ambalaj teknolojilerini yakından inceledi. İtalya, Şili, Hollanda, Mısır, Fransa, İsrail'den toplam 14 firmanın da yer aldığı fuarın üyeleri için yararlı geçtiğini belirten Şanlıurfa ticaret ve sanayi odası Başkanı Sabri Ertekin, kaliteli yetiştirilen sebze ve meyvenin en iyi şekilde tüketiciye ulaştırılması gerektiğini belirterek fuarın bu anlamda önem taşıdığını belirtti.

Fuarın açılışında konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli,

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı olarak tarıma verdikleri destek ile tarımsal üretim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de 2009 yılında toplamda 42,5 milyon ton yaş meyve sebze üretimi gerçekleştirildiğini belirten Şelli, "Tarım ürünlerimizin ihracat içinde yaş meyve sebze ihracatının 2.4 milyon ton ile yüzde 15'lik paya sahip. İhracatımızda Rusya Federasyonu, Irak, Bulgaristan, Ukrayna, Romanya ve Almanya ilk sıralarda yer almaktadır. Toplam sebze ihracatının yüzde 47'si AB ülkelerine yapılmıştır'' dedi 
 

ANTALYA VE ŞANLIURFALI YATIRIMCILAR TARIMDA GÜÇ BİRLİĞİNE GİDİYOR

 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyesi işadamlarını ağırlayan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Antalya'ya iade-i ziyarette bulundu. 40 kişiden oluşan heyet, Expo Center'da açılan Fresh Antalya Yaş Sebze ve Meyve Fuarı'nın ardından ATSO'yu ziyaret etti.

 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sabri Ertekin ve Meclis Başkanı Mehmet Sait Melik'in başkanlığındaki Şanlıurfa Heyeti, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen, yönetim kurulu üyeleri ve ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı tarafından kabul edildi.

Şanlıurfalı işadamlarına ATSO Hizmet Binası'nı gezdiren Adnan Vucudi Özen, daha sonra meclis salonunda odanın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı da üyelerinin kısa süre önce Şanlıurfa TSO'nun konuğu olduklarını ve bölgede incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, Şanlıurfa'da kendilerine gösterilen yakınlık için teşekkür etti. Akıncı, güneyin iki büyük şehri arasında, ikili ilişkilerin son dönemde giderek gelişmesinden büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

 

Şanlıurfa heyetinin Antalya'da fide üretimi ve kesme çiçek tesislerini gezeceğini belirten Akıncı, Şanlıurfa'da tarımda büyük potansiyel bulunduğunu, iki bölgenin bu alanda işbirliği yapmasının Türk tarımının gelişmesi açısından yararlı olacağını vurguladı

 

Şanlıurfa TSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin de, Antalyalı yatırımcılarla yaptıkları görüşmelerden çok faydalandıklarını belirtti. Ertekin, "Böyle çalışkan insanlar oldukça Türkiye'nin önü çok açık. Birbirimizin ayağına dolanmadığımız zaman, birbirimize yardımcı olduğumuz zaman çok başarılı olacağımıza inanıyorum." dedi.

 

Şanlıurfa TSO Meclis Başkanı Mehmet Sait Melik, Şanlıurfa'daki tarım sektörünün Antalyalı yatırımcılardan öğreneceği çok şey olduğunu belirterek, "Urfa'da tarıma dayalı bir sanayi olacak. Antalya olarak bu konuda çok yol almışsınız. GAP bütün Türkiye'nin bölgesi. Sizden alacağımız çok şey var." diye konuştu.

 

Adnan Vucudi Özen ve Ali Rıza Akıncı, ziyaretin anısına Eyüp Sabri Ertekin ile Mehmet Sait Melik'e seramik bir tabak hediye etti. Ertekin ve Melik de Özen ile Akıncı'ya  Şanlıurfa yöresine ait bakır işlemeli hediyeler verdi.

ŞUTSO MECLİS ÜYELERİ, KESME ÇİÇEK ÜRETİMİNİN YAPILDIĞI SERALARI İNCELEDİ

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nı(ATSO) ziyaret ettikten sonra çeşitli seraları gezen ve incelemelerde bulunan Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, kesme çiçeklerin üretildiği seralara hayran kaldı.

Şanlıurfa Ticaret Sanayi Odasına iki günlük bir program düzenleyen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, bu programlar çerçevesinde ŞUTSO Meclis üyelerini ağırladı.

Çeşitli tesisleri gezerken ATSO Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı ŞUTSO Meclis üyelerine eşlik etti. 100 personelle 30 bin üyesine hizmet veren Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının 133 meclis üyesinin bulunduğunu aktaran Akıncı, kendi tesisini de ŞUTSO Meclis üyelerine gezdirdi.

Gezi ve incelemelerin ardından Fresh Antalya 2010 Uluslararası Meyve Sebze, Lojistik ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışı dolayısıyla Antalya'da bulunan Tarım ve Köy işleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli, ŞUTSO Meclis üyeleriyle bir araya geldi. Şelli, 

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ŞUTSO Meclisi onuruna verdiği akşam yeğine de katıldıktan sonra Ankara'ya döndü.  Antalya Tarım İl Müdürlüğü çilek üretim merkezlerini inceleyecek olan ŞUTSO Meclis üyeleri Cuma günü Serbest Bölge sanayisinde çeşitli temas ve incelemelerini sürdürüyor

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.