banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

ŞUTSO Başkanı Ertekin’den Sütaş’a davet
Başkan Ertekin yazısında şu ibarelere yer verdi “Sütün bereketi ve entegre sütçülük projesi ile “Ottan Sofraya” modelini uygulayarak sürekli yükselen başarı ivmenizden dolayı şahsınızda tüm ekibinizi kutluyorum. Şanlıurfa GAP uluslararası kargo havaalanı ve diğer bölge illerine kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca başta Suriye ve Irak olmak üzere Ortadoğu ülkelerine çok yakın bir konumda olmamız nedeniyle bu pazarlara rahatlıkla ulaşılabilinmektedir,  ayrıca Şanlıurfa’ya kadar gelen otoyol sayesinde Mersin ve İskenderun limanları ile ülkenin diğer bölgelerine de kısa sürelerde ulaşılmaktadır. Tüm bunların yanı sıra ilimiz, Yeni Teşvik Sistemine göre 6. Bölgede yer almakta olup, desteklenen sektörlerin genişliği, iş gücü maliyetlerinin azaltılması ve finansman imkânlarının genişletilmesi ile yatırımlarda en avantajlı iller arasındadır. Bu kapsamda değerlendirilen yatırımlar için uygulanan destek unsurları ve destek oranları şunlardır:


Gümrük Vergisi Muafiyeti
Asgari sabit yatırım tutarının üstündeki tüm Teşvik Belgesi kapsamındaki yatırım malları, İthalat Rejimi Kararı gereğince ödenmesi gereken Gümrük Vergisi’nden muaf tutulacaktır.


KDV İstisnası
Asgari sabit yatırım tutarının üstündeki Teşvik Belgesine haiz yatırımcılara teşvik belgesi kapsamında yapılacak makine ve teçhizat ithal ve yerli teslimleri katma değer vergisinden istisna edilecektir.


Vergi İndirimi
Asgari sabit yatırım tutarı üzerindeki yatırımlara uygulanacak yatırıma katkı oranları ve vergi indirim oranları uygulanacaktır.
Yeni teşvik sistemi ile ayrıca yatırım döneminde yatırıma katkı uygulaması başlatılmış olup yatırımcılar yatırıma katkı tutarının %80’nine kadar olan kısmını diğer faaliyetlerinden elde ettikleri ticari kazançlarına uygulama imkânı getirilmiştir. Diğer %20 sinide 6. Bölgede yer alan illerimize yapmış olduğu yatırım sonrası işletme döneminde elde edeceği kazancına uygulanacak olan kurumlar vergisinden düşeceklerdir.
Ayrıca Yatırımın OSB’de yapılması durumunda bölgesel teşvik uygulamasında yer alan yatırıma katkı oranı % 55 olarak uygulanacaktır.


Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği
Yeni Teşvik sistemi ile uygulanacak olan Sigorta Primi İşveren Desteği uygulama dönemi ve uygulama oranları aşağıdaki gibi belirlenmiştir.
Buna ek olarak 6. Bölgede yer alan Şanlıurfa da yapılacak sabit yatırım tutarı üzerindeki yatırımlarla sağlanan yeni istihdamlar için asgari ücret üzerinden hesaplanacak GELİR VERGİSİ STOPAJI ve SİGORTA PRİMİ İŞÇİ HİSSESİ 10 YIL SÜREYLE terkin edilecektir.
Sadece 6. Bölgede yapılacak yatırımlar için Sigorta Primi İşçi ve İşveren Hissesi Destekleri ile Gelir Vergisi Stopajı desteğinin birlikte uygulanması sonucunda elde edilecek maddi karşılığın, brüt asgari ücretin yaklaşık  %38’ine karşılık geldiğini görüyoruz.  Bu çerçevede Şanlıurfa’nın içerisinde yer aldığı 6.bölge,  işgücü maliyeti açısından ülkemizin en avantajlı bölgesi haline gelmiştir.
Faiz Desteği
Yeni Teşvik Sistemi kapsamında uygulanacak olan Faiz Desteği oranları bölgesel bazda aşağıdaki tablodaki gibidir.
6. Bölgede yer alan Şanlıurfa’da yapılacak Asgari sabit yatırım tutarı üzerindeki yatırımlarda kullanılacak olan yatırım kredilerinde TL bazında 7 puan, döviz kredileri bazında 2 puan faiz indirimi uygulanacaktır. Azami Faiz Desteği de 900.000,00 TL’ye çıkarılmıştır.


KARŞILAŞTIRMALI BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Şanlıurfa İl Müdürlüğünden 07.05.2012 tarihinde alınan ilimize ait hayvan sayısı verileri aşağıya çıkarılmıştır. Detay bilgi Odamızdan temin edilebilir.
Görüldüğü üzere Şanlıurfa’da yapacağınız yatırımlarınızın size geri dönüşü çok daha hızlı olacaktır. Tüm bu fırsatlardan yararlanmak ve yatırım süreçlerinizin tümünde işlerinizi kolaylaştırmak için Sizi ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” dedi.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.