banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

ŞUTSO Banka Müdürleriyle Bir Araya Geldi

 Kredi Garanti Fonu hizmetleri ile ilgili Şanlıurfa'daki bütün bankaların şube müdürlerini bir araya getirdi. ŞUTSO Genel Sekreter Yardımcısı Faruk Yaşar'ın organizasyonu ile bir araya gelen 20 banka şubesi müdürlerinin toplantısında Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şube Müdürü Mustafa Salıcı, slayt eşliğinde teminattan dolayı bankalarda kredi almakta zorlanan firmalara tahsis edilen kredinin yüzde 80'ine kadar kefil olduğunu anlattı.

ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin'in de katıldığı toplantıda konuşan Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şube Müdürü Mustafa Salıcı, Bankalarda kredi kullanmak isteyip de teminat gösteremeyen veya bankaların istediği türden teminatı gösteremeyen firmalar için devletin yüzde 80 kefil olduğunun altını çizdi.

Salıcı, bankaların kredi almak isteyenlerde teminat olarak kabul etmediği tarla, hisseli tapu, işletme rehni, Makine rehni gibi teminatlarda Kredi Garanti Fonu'nun bu tür teminatları kabul ederek bankalara kefil olduğunu aktardı. Makine alımında makinesini rehin göstererek Kredi Garanti Fonu aracılığı ile bankalardan kredi alınabildiğini dile getiren Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şube Müdürü Mustafa Salıcı,"ayrıca 30.06.2008 tarihinden sonra kanuni takibe düşen firmaların kredilerinin yeniden yapılandırılmasında Kredi Garanti Fonu aracılık yapıyor, yani o firmaya kefil olabiliyor ve borcunu yeniden yapılandırabiliyor."dedi

 

TÜRKİYE' DE PROJE BANKACILIĞI YAPILMIYOR KREDİ BANKACILIĞI YAPILIYOR

Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şube Müdürü Mustafa Salıcı, Türkiye'de proje bankacılığı yapılmadığını teminat bankacılığı yapıldığını söyledi. Elinde güzel projesi olanlara kredi veren bankanın şu an Türkiye'de mevcut olmadığının altını çizen Salıcı banka şube müdürlerine seslenerek "Sizde para var. Paranızı sağlam yere vermek istiyorsanız bizde de kefalet var. Bankalarımız firmalarımıza kredi ile destekleyip üç dört kişinin daha istihdamına katkıda bulunabilir. Ya da mevcut firmaların ayakta kalmasına destek olabilir. Çünkü banka bir firmaya kredi verirken o firmanın yalnızca kredisinden faiz almıyor. Kredi dışında o firmayı kendine bağlıyor. Sigorta primlerini kendi bankasına yatırmasından kredi kartı vermeye kadar."ifadelerini kullandı

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.